| Subcribe via RSS

Mean Streets

juli 12th, 2010 | Postad i Drama, Film av H

Egentligen rätt konstigt att jag inte haft någon som helst pejl på Harvey Keitel före Reservoir Dogs. Karln har 125 credits på IMDb, och en av de första är ”Mean Streets” i regi av Martin Scorsese. Martin Scorsese är en såndär regissör som man som filmvetare måste tycka är extremt viktig, typ. Av hans 48 filmer har jag sett exakt sju (och då har jag räknat med Michael Jacksons video ”Bad”) och med undantag för Taxi Driver så är alla filmerna ganska whatever. Ja, Departed är sämre än Infernal Affairs.

I vilket fall som helst så låg jag däckad i sängen och stoppade i en gammal DVD som suttit på omslaget av nån tidning. Efter exakt halva filmen började jag fundera på vad filmen handlar om egentligen. När filmen slutar så funderar jag fortfarande.

Alltså, jag fattar att det handlar om Harvey Keitel och hans liv. Hans vedermödor med knäppa Johnny Boy (Robert De Niro), den hemliga romansen med Johnnys kusin, och allmänt gangsterliv. Men det är en såndär typisk… ååååh. Det finns ingen story, ingen start, mitt och slut. Poängen är bara ”det är illa att vara gangster”. Det är allt man vill säga. Filmen börjar mitt i ett liv, och slutar mitt i detsamma. En liten slice gangsterliv för att visa hur illa det går när man är gangster. Jaja, vi fattar, whatever.

Harvey Keitel är för övrigt svinbra. Musikvalet för direkt tankarna till Tarantinos rullar, och det är lätt att se att filmen tydligt inspirerat honom i hans verk. Men i slutändan är det bara en lågbudgetrulle med tjafsande gangsters.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud