| Subcribe via RSS

Return Of The Living Dead 3

maj 6th, 2008 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Tredje filmen om dom odöda.. nu har dom dock ändrat riktning.

Curt är son till en vetenskapsman i armén som ägnat sitt liv åt fasansfulla militära experiment. Julie är en glad och vild tonåring som får alla killars blickar efter sig. I första ögonkastet förstår Curt och Julie att de är menade för varandra och deras kärlek vet inga gränser.

Efter flertalet misslyckade experiment som gått riktigt snett blir Curts pappa avsatt som ledare i gruppen och ska bli förflyttad. Curts pappa säger åt Curt att börja packa för dom ska flytta, vilket Curt vägrar. Dom börjar bråka och Curt och Julie bestämmer sig för att rymma. Efter en tragisk motorcykelolycka dör Julie och Curt blir förtvivlad och bestämmer sig för att använda sin fars forskning för att återuppliva henne. Detta kommer att visa sig vara ett mycket oklokt beslut…

I den tredje delen vänder filmmakarna helt och hållet på konceptet om dom vandrande döda som gillar att äta hjärnor och kan även säga ett och annat ord. Den här filmen är ren skräckfilm. Ingen humor, inget flams, straight våld och en och annan äckeleffekt.

Den här filmen funkar, visst, men att det är en uppföljare till en av tidernas (i mitt tycke) bästa skräck/komedier gör mig lite fundersam på vad filmmakarna egentligen tänkte sig när dom gjorde den här filmen.

Tredje delen har inga större brister egentligen.. förutom att humorn är helt borta då. Skådespelarna är väl rätt godkända, effekterna är mer än godkända (dom är riktigt bra, faktiskt) och manuset och dialogen är dugliga och mättar tittaren i dom 93 minutrarna filmen rullar på.

Min personliga åsikt är dessutom att den tredje filmen är bättre än den andra filmen, som hade en del spår av den första filmen i sig.. men alla uppföljare kan ju inte vara bra. Det är ju bara titta på Amityville-serien, usch..

Glömde jag att nämna att tunnorna även är med i den här delen?

Mycket brai…nöje!

http://www.imdb.com/title/tt0107953/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud