| Subcribe via RSS

Pumpkinhead II: Blood Wings

november 14th, 2008 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Uppföljaren till den fina filmen från 88.

1958. En grupp ungdomar mördar en missbildad pojke vid namn Tommy.

1994. Familjen Braddock har precis flyttat till en liten håla från New York. Fadern, som ursprungligen är ifrån den lilla hålan, är den nya sheriffen i staden och hans dotter Jenny börjar hänga med den lilla stadens ligistgäng. När de en kväll är ute och åker råkar de köra på en gammal kärring som sägs vara en häxa. De beger sig iväg till den gamla kärringens stuga för att kolla om hon är ok. Väl i stugan hittar de något de antar är blod av de fördömda. Kärringen dyker upp och ungdomarna ger sig iväg.

Ungdomarna sticker till en intilliggande kyrkogård och gräver upp en kista där. Häller blod på det inuti och uttalar en formell. Ingenting händer. Strax därpå upptäcker de att kärringens stuga står i lågor.. strax efter återuppväcks det som låg i kistan; Tommy… i skepnaden av Pumpkinhead.

Tommy/Pumpkinhead beger sig iväg för att leta reda på, och straffa, dem som dödade Tommy.. och de som återuppväckt honom.

Den första uppföljaren är helt ok. Den är sämre än första filmen, helt klart, men den är ändå ganska sevärd. Skådespelarna är visserligen sämre och en del av dem spelar över som fan. Men samtidigt finns det några guldkorn även i den här, t ex så ser vi Kane Hodder i en snabb roll. Linnea Quigley skymtar förbi lite snabbt, halvnäck som vanligt. Effekterna var dock riktigt bra, men uppföljaren är också betydligt blodigare och våldsammare än den första filmen. Make-upen var som i första filmen, riktigt bra.

Men allt som allt är det en hygglig B-film som funkar som uppföljare. Den är sämre än första, sure, men den funkar.

http://www.imdb.com/title/tt0110913/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud