| Subcribe via RSS

Feast III: The Happy Finish

februari 24th, 2009 | Postad i Action, Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Kort efter att jag recenserade Feast II: Sloppy Seconds släpptes faktiskt den tredje filmen. Här kommer recensionen på den. Recension på första filmen hittar ni här.

Filmen tar vid minutrarna innan andra filmens avslutning. Överlevarna på hustaket tar sig in i polisstationen efter att en främling rammat dörren. Efter flera, lagomt bisarra, händelser kommer överlevarna i kontakt med den underlige profeten Shot Gus Bus, som verkar ha en förmåga att styra monstrena.

Tillsammans med Shot Gus Bus beger sig överlevarna ner i kloakerna för att ta sig till en större stad. På deras väg genom kloakerna möter de Jean-Claude Segal, en karatesparkande ung kille som förlorat sin familj till de vedervärdiga monstrena. Med enade krafter försöker de att ta sig ur kloakerna och undan monstrena en gång för alla, men givetvis stöter de på mer problem än vad de räknat med.

Den tredje och troligtvis sista delen bjuder på våld, blod och en del humor. Som föregångarna. Den är inte lika grisig som andra filmen men det våld och blod som erbjuds duger nog bra för splatterfantasterna.

Många av de skådespelare och karaktärer som var med i den andra filmen var även med i den här filmen. Vilket är typ.. bra. Effekterna var ganska lika första filmens, utöver några få scener där det användes usla datoreffekter. Storyn funkade, fastän den var lite tunn och krånglig att förklara. De återanvänder även de komiska ”informationerna” kring karaktärerna, som de gjorde i första filmen. Vilket är ett plus.

Ett stort minus i filmen är mot slutet av filmen då de har valt att trycka in en irriterande sekvens där de använt sig av stroboskopeffekten. De rör sig men det ser ut som allting hackar. Och flera delar av sekvensen stannar de upp och det ser mer ut som någon tagit ett fotografi. Detta medför att man ser i princip inte ett skit vad som händer i filmen. Irriterande.

Lite trivia, vad jag vet iaf, är att den andra och den tredje filmen spelades in mot varandra. Men den tredje filmen släpptes alltså inte förrens ett tag efter att tvåan hade premiär.

Jag gillade den här filmen bättre än den andra hur som helst, bortsett ifrån den där irriterande sekvensen. Gillar man de två tidigare gillar man säkerligen den här.

Sevärd, omän sämre än originalet.

http://www.imdb.com/title/tt1104836/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud