| Subcribe via RSS

Die Hard

april 17th, 2009 | Postad i Action, Film av J

Bruce Willis i en av hans bästa, och kändaste, roller. Fick tre uppföljare som är bra, men som aldrig nått upp till samma nivå som första filmen.

New York snuten John McClane har anlänt till Los Angeles för att fira jul med sin fru, Holly Gennaro McClane, och sina barn. Men innan julfirandet ska börja så är både John och Holly inbjudna till en julfest i Nakatomi Plaza där Holly jobbar.

Men julfesten bryts tvärt då en grupp terrorister stövlar in i byggnaden och tar alla gäster som gisslan.. alla utom John. Det är nu upp till John att försöka stoppa terroristerna och överleva natten.

Jag har sett många actionfilmer i mina dagar. Många är råbra och många är rent av urusla. Die Hard och dess uppföljare är några av de actionfilmer som tillhör den första kategorin.

Egentligen finns det inte så mycket att säga om den första Die Hard filmen. Bruce Willis sparkar terroristarsle, slänger ur sig en del oförglömliga repliker (så som den klassiska ”Yippee-ki-yay, motherfucker”) och är allmänt bad ass, samtidigt som han är en ordinary guy så att säga.

Die Hard var, är och förblir en av de bästa actionrullarna som gjorts. I min mening, så klart.

Rekommenderas!

http://www.imdb.com/title/tt0095016/

2 Comments

2 Responses to “Die Hard”

  1. Storkusse Says:

    I min mening också så är det en av de bästa actionrullarna….


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » A Good Day To Die Hard Says:

    […] gärna mina tidigare recensioner på de fyra första filmerna också; 1, 2, 3, […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud