| Subcribe via RSS

Hellraiser: Hellseeker

augusti 11th, 2009 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

När Trevor och hans hustru Kirsty är ute på en biltur tillsammans inträffar en olycka och deras bil åker ner i en flod. Trevor lyckas ta sig upp till ytan, men simmar ner till bilen igen för att försöka rädda Kirsty – men misslyckas…

Trevor får dagarna efter besök av polisen, som klargör för honom att Kirstys kropp är spårlöst försvunnen och att Trevor är den huvudmisstänkte då hans historia verkar mycket tveksam. I samma veva börjar Trevor att få kraftiga hallucinationer och frukstansvärda mardrömmar. Mardrömmar som går tillbaka till den dagen då han gav sin hustru en present. En vackert ornamenterad, orientalisk kub som av någon anledning visade sig vara obehagligt bekant för henne…

Den sjätte filmen i serien är inte bra – förrens typ de sista 20 minutrarna. Resten av filmen är bara tråkig, halvt obegriplig och sulligt framförd. Pinhead syns till i hela 4 scener och har faktiskt ganska många repliker i flera av dem, hurra! Skådespelarna var helt ok, men kämpar mot ett ytterst svagt och halvt obegripligt manus. Effekterna blir godkända.

Händelseförloppet däremot involverar knappt varken kuben eller Pinhead.. eller cenobiterna heller för den delen. Hela filmen känns bara onödig och det är inte förrens efter halva filmen de börjar involvera kuben och i slutet av filmen – när vi får veta hur alltihop hänger ihop – så får vi se en hel del av både kuben och Pinhead.. i typ 10 minuter eller nåt.

Hellraiser: Hellseeker är ungefär som Inferno – hade de slängt med vilka andra demoner som helst än cenobiterna och ändrat storyn lite grann hade det här kunnat vara vilken annan jävla direkt-till-dvd film som helst. Filmen är också en ren urmjölkning av franchisen. Det hela känns ganska mycket som ”Ey! Vi gör en usel direkt-till-dvd film och slänger på Hellraiser-namnet så vi kan suga av fans deras surt förvärvade pengar på en halvt obegriplig film som i princip inte har ett skit med de tidigare filmerna att göra! JAAAAA!!”. Suck…..

Hellraiser: Hellseeker är hittils den sämsta filmen i serien (av vad jag har sett iaf). Jag vet inte ens om jag vågar säga att Hellraiser-fans bör se den här filmen. Det enda som var bra med den var de sista 20 minutrarna då filmen börjar förklara sig själv och man börjar faktiskt se små Hellraiser-influenser i den..

http://www.imdb.com/title/tt0274546/

1 Comment

One Response to “Hellraiser: Hellseeker”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Hellraiser: Revelations Says:

    […] på de tidigare filmerna: 1, 2, 3, 4, 4 (workprint version), 5, 6, 7, 8. Tags: 2011, Film, skräck No Comments Share/Bookmark This entry was posted on Friday, […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud