| Subcribe via RSS

Hellraiser: Inferno

augusti 11th, 2009 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

När den korrumperade och drogmissbrukande Los Angeles kriminalaren Joseph Thorne kallas till en brottsplats en kväll bemöts han av en man som han gick i samma klass som i high school. Mordet ser ut som något slags ritualmord och i ett stearinljus brevid offret finns ett avhugget barnfinger ingjutet. Och på samma plats hittar Joseph en mystisk orientalisk kub.

Dagen därpå får Joseph ett mystiskt telefonsamtal – som leder till det hotellrum han spenderade natten med en prostituerad kvinna.. och där han öppnade kuben han hittade på brottsplatsen tidigare på kvällen. Joseph dras ganska snart in i en surrealistisk mardrömsvärld där hans eget mörka förflutna hinner ikapp honom och tar kontrollen över honom.

Joseph’s enda utväg verkar vara att få tag på ägaren till kuben, en man som går under namnet ’Ingenjören’. Men trots att de befinner sig i änglarnas stad verkar det som om Joseph för varje steg kommer allt närmare helvetet…

Jag citerar en bit ur en kommentar på IMDB: […] sticking a puzzle box and Pinhead’s pointy visage in a film does not automatically make this a HELLRAISER movie. If you had taken out the box and Pinhead, this could have been any other straight-to-video SE7EN-ish supernatural thriller.

Min personliga åsikt är ungefär det där om den här filmen. Filmen har bra skådespelare, bra effekter och en relativt intressant story med en hel del twistar – men hade de plockat bort Pinhead, cenobiterna och kuben ur filmen hade det här kunnat vara vilken annan direkt-till-vhs/dvd film som helst.

Hade de ändrat på storyn lite grann och slängt in några andra demoner än cenobiterna hade jag kunnat överväga att rekommendera filmen, men den femte delen känns ganska mycket som en urmjölkning av franchisen – tyvärr. Filmen i sig är ok, men det är ingenting fans tittar på en Hellraiser film för. Det hela är lite som Halloween III: Season Of The Witch – fans till de övriga filmerna hatar filmen då huvudstyggingen (Pinhead i det här fallet) knappt är med alls – alternativt inte är med överhuvudtaget.

Så det sista jag har att säga är att den femte delen i serien är en ok film, även om det inte är en ren Hellraiser film.

http://www.imdb.com/title/tt0229440/

1 Comment

One Response to “Hellraiser: Inferno”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Hellraiser: Revelations Says:

    […] på de tidigare filmerna: 1, 2, 3, 4, 4 (workprint version), 5, 6, 7, 8. Tags: 2011, Film, skräck No Comments Share/Bookmark This entry was posted on […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud