| Subcribe via RSS

Hellraiser: Bloodline

augusti 9th, 2009 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Den fjärde filmen i serien har troligtvis den grötigaste storyn – när det kommer till att berätta den utan att spoila hälften. Storyn är väl hur som helst ungefär följande:

Året är 2127. På en rymdstation – driven av forskaren Dr. Merchant – strax utanför planeten Jorden håller den slutliga striden mellan gott och ont på att inträffa. Dr. Merchant’s uppdrag är att stänga portarna till helvete för evigt, då hans förfader Phillip L’Merchant – en leksaksmakare som levde i 1700-talets Frankrike – byggde en pusselbox på uppdrag av den store magikern Duc de L’Isle – vars syfte var att framkalla demonen Angelique, Leviathans dotter, herren över Helvetets labyrint. Och genom generationerna har familjen försökt att stoppa den ondskefulla boxen.

Storyn berättas av Dr. Merchant och utspelar sig under 1700-talet, 1996 och 2127. Detta blir fruktansvärt rörigt om man inte sätter sig och koncentrerar sig på vad som händer i filmen. Men gör man detta, då blir det faktiskt en rätt underhållande film. Hellraiser: Bloodline kan även ses som den avslutande historian i Hellraiser sagan, men givetvis var inte detta den sista filmen i serien då det kommit fler filmer.. som är typ prequels till den här.

Lite mer information om filmen är att den färdiga bioversionen är inte den ursprungliga filmen som den var tänkt från början, utan.. den har tydligen ändrats väldigt mycket från originalmanuset. Mer om detta i min recension av workprinten av filmen.

När jag såg den här filmen för 10 år sedan tillsammans med de tre första filmerna så tyckte jag att det här var ren kattskit. Jag hängde troligtvis inte med i filmen överhuvudtaget utan tyckte mest den var bara tråkig och att det var alldeles för mycket prat och hattande mellan åren som filmen kretsar kring. Hur som helst så tycker jag filmen är betydligt bättre nu när jag har sett om den igen, men samtidigt så är den långt ifrån de två första filmerna.

Att de återigen har slängt in någonting nytt för att fräscha upp Hellraiser konceptet är väl bra, men att filmen hattar så förbannat tror jag många stör sig på och tycker dessvärre att filmen är sämre än vad den egentligen är.

Jag har inte speciellt mycket att klaga på när det gäller den fjärde filmen – det är ju trots allt den fjärde delen i en serie – mer än att storyn är ganska hattig. Effekterna och skådespelarna är ungefär som i de tidigare filmerna. Jag märkte att det även fanns repliker i den här filmen – som i trean – som använts i hardcorelåtar. Fett nice.

Mycket sevärd – även om storyn är hattig och kräver koncentration.

http://www.imdb.com/title/tt0116514/

1 Comment

One Response to “Hellraiser: Bloodline”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Hellraiser: Revelations Says:

    […] på de tidigare filmerna: 1, 2, 3, 4, 4 (workprint version), 5, 6, 7, 8. Tags: 2011, Film, skräck No Comments Share/Bookmark […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud