| Subcribe via RSS

Wrong Turn 3: Left For Dead

oktober 26th, 2009 | Postad i Skräck/Rysare av J

Den första filmen var ok. Den andra var bättre. Den tredje är en soppa av usla CGI-effekter, en massa malande hjärndöda dialoger mellan tuffingar som sitter på kåken och dåligt skådespeleri. Bland annat.

Den tredje filmen – som är en ren urmjölkning – handlar om att ett par fångar planerar att fly när de blir transporterade från ett fängelse till ett annat. Fängelsedirektören får reda på detta och bestämmer sig för att flytta på transporten till veckan innan och ändrar också deras rutt de ska ta.

Efter att ha kraschat med fångtransporten tar fångarna plitarna som gisslan och beger sig in i skogen… och de blir snart varse om att de inte är ensamma.

Idioterna bakom Wrong Turn 3: Left For Dead – som troligtvis har årets minst fantasifyllda undertitel – lägger ribban redan i början av filmen. Vi bjuds på usla CGI-effekter som skulle passa in i en Sci Fi Channel film, uselt skådespeleri, idiotiska tuffingar som kör med det allt för mycket klichéefyllda machobullshitsnacket, en förutsägbarhet som slår i taket tre gånger om och – som jag skrev längre upp – en massa malande hjärndöda dialoger mellan tuffingarna där de tjafsar om vilka som ska bära pengapåsarna (om ni absolut vill veta vad jag yrar om, så se filmen).

Gorefaktorn har sänkts rejält från tvåan också. Jag vill minnas att de öste på som fan med gore i tvåan, vilket gav mig förhoppningar om att de skulle köra samma spår i trean. Denna förhoppning blev givetvis ett stort jävla fuck you då gorefaktorn är sänkt ungefär ner till den första filmens gorefaktor. Visserligen är inte gore allt i en skräckfilm, men med tanke på att de höjde ribban i tvåan från ettan så borde teamet bakom trean ha höjt den lite till.. eller åtminstone ha kört på ungefär samma nivå av gore som i tvåan. Eh, whatever.. gorefaktorn är hur som helst sänkt.

Att gorefaktorn är rejält sänkt från den andra filmen gör givetvis rum för någonting annat: dialoger. Långa, tråkiga, korkade dialoger där fångarna står och tjafsar om rena jävla skitsaker. Iofs är inte fångarna de enda korkade personerna i den här filmen.

Filmen är lite uppbyggd på rent jävla slumpmässiga grejer med. Exempelvis är en av plitarna – som också är en av huvudrollerna (så klart) – ifrån trakerna där filmen utspelar sig. Detta är iofs inte helt oväntat, men kunde de inte ha kommit på något mindre.. klichéefyllt?

Wrong Turn 3: Left For Dead är i princip en stor jävla klichée och är självfallet bara en urmjölkning. Fans till de två första filmerna lär bli besvikna – de som inte blir det måste ha något fel. Slutligen vill jag säga att Wrong Turn 3 gör själ för sitt namn; det är en jävla wrong turn.

http://www.imdb.com/title/tt1261978/

2 Comments

2 Responses to “Wrong Turn 3: Left For Dead”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Wrong Turn 4: Bloody Beginnings Says:

    […] Sugen på mer läsning? Läs mina recensioner av de första tre filmerna här, här och här. […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Wrong Turn 5: Bloodlines Says:

    […] gärna också mina recensioner på ettan, tvåan, trean och fyran av Wrong Turn […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud