| Subcribe via RSS

2012: Supernova

november 10th, 2009 | Postad i Action av J

Efter att en supernova (en exploderande stjärna) har upptäckts kallas forskaren Kelvin in. Samtidigt som han jobbar frenetiskt med att hitta en lösning på problemet tillsammans med sina kollegor kämpar hans fru och dotter för att överleva ute i öknen på väg till basen där Kelvin befinner sig.

2012: Supernova är något av det mest gräsliga jag har sett. Helt jävla seriöst. Det är något av det mest gräsliga jag har sett. De som har gjort den har gjort så många fel att man sitter bara och gapar av förvåning för att sedan bryta ut i ett ångestfyllt gapskratt.

Redan i inledningen av filmen läggs ribban av hur usel resten av filmen kommer att vara. Exempelvis i början blir våran kära forskare och hans familj jagade av två terrorister – som helt obegripligt slängs in från ingenstans. En av terroristerna skjuter rakt mot vår kära forskares bil – på ungefär 1 till 2 meters avstånd (de ligger sida vid sida på en väg). Men inga skottskador på bilen syns, även om terroristen skjutit mot förarrutan och BÖR ha träffat. Att rutorna dessutom är tonade utanpå bilen men är helt vanliga inuti bilen är rätt intressant också. Och ja.. det här är bara ett smakprov på vad som komma skall i filmen.

Filmen är späckad med såna här händelser – aka rena jävla fel i produktionen. Utöver fel i produktionen bjuds även tittaren på hemska effekter som troligtvis hade kunnat göras bättre av en 8 åring som fått kladda lite i ett 3D-program för nybörjare. Att de dessutom kombinerar dessa usla effekter med en hel del underligheter karaktärerna har för sig i filmen gör inte saken bättre. Exempelvis verkar mor och dotter tycka det är bättre att GÅ igenom en öken med ett rejält åskväder på g, än att ÅKA igenom öknen då de stannar bilen efter att en av rutorna har blivit SPRÄNGD av ett åsknedslag.. what the fuck?!

Inte nog med detta så slår förutsägbarheten i taket en sisodär femtioelva gånger genom filmen. Klichéerna haglade och stormade rakt ner över hela filmen varpå djupa och smärtsamma suckningar och ångestfyllda gapskratt hördes i rummet jag satt i när jag såg den här filmen.

Utöver detta är även karaktärerna en bunt idioter som inte verkar veta vad de sysslar med egentligen (speciellt mor och dotter som jag nämde ovan). Skådespelarna som genomför dessa karaktärer gör väl sitt jobb sisodär.. halvdant. Helt ok, antar jag. Men de har ett manus som stinker röv och som borde ha bränts på bål.

Att 2012: Supernova har fått släppas är – för mig – helt obegripligt. Som någon hade skrivit en kommentar om 2012: Doomsday (ja, det finns en sån film och den ska tydligen vara ännu värre än den här): Om det finns en Gud, beskydda oss från den här filmen.

2012: Supernova har för övrigt ingenting med John Cusack filmen 2012 som går på bio typ.. nu.

http://www.imdb.com/title/tt1479847/

1 Comment

One Response to “2012: Supernova”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » 2012 Says:

    […] brydde jag mig inte i den alls, faktiskt. Istället såg jag The Asylum’s värdelösa rip-off 2012: Supernova (som bara är en av deras tre rip-offs på 2012!) tillsammans med en kompis som satt och skrattade […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud