| Subcribe via RSS

The Final Destination

februari 4th, 2010 | Postad i Skräck/Rysare av J

När Nick (Bobby Campo), hans flickvän Lori (Shantel VanSanten) och deras två vänner Hunt (Nick Zano) och Janet (Haley Webb) är på ett bilrace får Nick en syn där en olycka på racingbanan får en dödlig utgång för många av personerna närvarande på racet. Han får panik och tar sig ut från racingbanan med sina vänner och flera andra personer i hälarna. Och strax därpå inträffar det Nick såg.

Inte speciellt långt efter olyckan börjar de överlevande att dö och Nick försöker att rädda de andra..

De tre första filmerna är ok filmer, även om de två uppföljarna är rena urmjölkningar. Den fjärde filmen (som har en rent idiotisk titel) är enbart en usel och förutsägbar urmjölkning av konceptet. Det vi får är en bunt hyfsat ok skådespelare, ett manus som ligger på högsta växel och som aldrig låter sig själv utvecklas och uppenbara CGI-effekter – som säkert ser jättehäftiga ut med 3D-brillor (som jag skulle tippa på att filmen faktiskt är gjord för). Filmen är också otroligt förutsägbar, ospännande och inte ett dugg skrämmande på något som helst sätt. Osannolikheten i filmen är även den ganska slående och väldigt många av dödsfallen i filmen får mig att utbrista ”Yeah, right.” följt av ett skak på huvudet.

Allt som gjorde de tre första filmerna hyfsat sevärda och som faktiskt gav dem något som helst värde att se om existerar inte i The Final Destination. Speltiden är alldeles för kort för att utveckla karaktärerna och händelseförloppet känns rätt snabbt överstökat – och att de faktiskt försöker sig på flera twistar mot slutet av filmen blir bara tamt och tråkigt, då twistarna faktiskt är väldigt lättuträknade.

Visst, det är fjärde filmen i serien men bättre än så här kunde de faktiskt ha gjort den. David R. Ellis (regissör av tvåan) och gänget verkar ha varit rätt lata och ville troligtvis tjäna mer pengar än att faktiskt göra en bra skräckfilm. Om det nu kommer en femte del (vilket det säkert kommer att göra, om en sisådär 3 år.. med tanke på 3 års intervallen mellan varje Final Destination rulle) så hoppas jag att James Wong (ettan och treans regissör) återvänder och styr upp serien. Fortsätter det så här, då lär Final Destination bli en av de där filmserierna ingen bryr sig i till slut…

Slutligen; usel, onödig, förutsägbar och tråkig uppföljare med en idiotisk titel som inte behöver ses. Se om de tre första filmerna istället, även om de kanske inte är top-notch rullar…

http://www.imdb.com/title/tt1144884/

2 Comments

2 Responses to “The Final Destination”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Final Destination Says:

    […] racingbana och spenderar resten av filmen med att undvika att dö på klafsiga sätt och misslyckas. Till skillnad från J så var jag underhållen så det räckte och tycker att det var en helt okej film. Tags: 2009, Film, […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Final Destination 5 Says:

    […] av tidigare filmer på bloggen: 1 (J), 2 (J), 3 (H), 3 (J), 4 (J), 4 (H), Tags: 2011, 3D, Film, skräck No Comments Share/Bookmark This entry was posted on […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud