| Subcribe via RSS

Final Destination 2

februari 2nd, 2010 | Postad i Skräck/Rysare av J

Ett år har gått sedan explosionen ombord på Flight 180 och Kimberly (A.J. Cook) är på väg bort med sina vänner för att festa. Men när de åker upp på motorvägen får hon en syn där en våldsam trafikolycka involverande ett antal fordon och blockerar därpå infarten till motorvägen. Olyckan inträffar men tack vare Kimberly sparas flera liv.. eller?

Kort efter olyckan börjar de som var menade att dö i den att gå sina öden till mötes och Kimberly börjar – tillsammans med de andra överlevande – att se ett mönster mellan trafikolyckan och Flight 180…

Tvåan är våldsammare, blodigare och känns inte lika utdragen efter att ha sett den ett tjugotal gånger, som den första filmen kändes. Enda biten i filmen jag tycker är lite utdragen är slutet som innehåller ett par twistar som mest drar ut på speltiden än att öka spänningen i filmen. Speciellt spännande är inte filmen heller i sin helhet, utan det känns rätt mycket som att teamet bakom tvåan koncentrerade sig på att visa så mycket gore och våld de bara kunde istället för att skapa en viss stämning i filmen.

Utöver Cook (som var med i den första The Ripper filmen) ser vi även Ali Larter och Tony Todd i sina roller från den första filmen. Effekterna är påkostade så när som på en usel CGI-effekt i slutet av filmen. Storyn och manuset håller sig rätt ok och jag har inte speciellt mycket att gnälla över, utöver slutet då.

Tvåan är typ som första, en ok film – även om det är en ren urmjölkning av konceptet som, jag personligen tycker, bara räckte för en film.

http://www.imdb.com/title/tt0309593/

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud