| Subcribe via RSS

The Twilight Saga: New Moon

april 4th, 2010 | Postad i Drama, Film av J

Efter att Bella (Kristen Stewart) har återhämtat sig från vampyrattackerna som nästan kostade henne livet har hon planerat att fira sin födelsedag tillsammans med Edward (Robert Pattinson) och hans familj. Men en mindre olycka inträffar under festandet och Bella börjar blöda, vilket visar sig vara allt för intensivt för familjen Cullens, som bestämmer sig för att flytta från Forks, Washington för Bella’s och Edward’s skull. Med hjärtat krossat finner Bella en ny väldigt-nära-vän i Jacob Black (Taylor Lautner), som dessvärre besitter mörka hemligheter…

Och priset till 2009 års tråkigaste film går till: New Moon! Första halvan av filmen går ut på att Stewart’s karaktär knallar runt och tycker synd om sig själv, sen blir det lite uppenbara CGI-effekter och en massa utdraget och tråkigt dramasnack.. och så håller resten av filmen på.

Visst, filmen har goda skådespelare som gör bra ifrån sig – det kan jag inte säga emot – men filmens manus (och säkerligen boken också för den delen) har så många avvikande saker när det kommer till vampyrer och varulvar att det blir löjligt (precis som i första filmen). Exempelvis kan inte vampyrer enligt regel gå ut i solljus och de måste dricka människoblod för att överleva, borta. Varulvar som förvandlas mitt på ljusa dagen? Bullcrap. Att varulvarnas förvandlingar är otroligt uppenbara CGI-effekter gör det hela ännu töntigare.

En annan sak jag tyckte var besynnerligt är att alla vampyrer i filmen ser mer ut som lik (dvs kritvita), och inte en jävel reagerar på det. Att varulvarna dessutom knallar runt halvnäck under alla årstider (vad det verkar som iaf) verkar inte heller någon lägga märke till. Besynnerligt.

Den första filmen var okej, den andra känns mer som en utfyllnad av storyn och lämnar tittaren med en ”jättespännande” cliffhanger som fick mig att sucka djupt och högt. Onödig film i mina ögon – men andra gillar den säkert.

http://www.imdb.com/title/tt1259571/

1 Comment

One Response to “The Twilight Saga: New Moon”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 Says:

    […] gärna mina tidigare recensioner av de tre första Twilight filmerna som ni finner här, här och här. Tack. Tags: 2011, Drama, Film No Comments Share/Bookmark This entry was posted on […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud