| Subcribe via RSS

Little Shop Of Horrors (1986)

juli 29th, 2010 | Postad i Film, Komedi, Musik av H

Som ung såg jag filmen Little Shop Of Horrors ett par gånger. Jag tänkte se om den, så jag tankade hem en HD-version för skojs skull. Helvete, vilken tråkig film. Filmens stora problem är att den är en klassisk musikal, med utdragna sånger som för handlingen väldigt lite framåt. Filmens nästan exakta problem är de tre svarta tjejerna som stryker runt med töntiga repliker och totalt överflödiga sånger.

Filmens första kvart används till att etablera att det finns en blombutik. En snabb dialogscen följer, och sedan ännu en sång om hur hårt det är att vara fattig. Blomman introduceras. Sånger följer om kärlek och misär. Sen kommer filmens absoluta höjdpunkt: Steve Martin sjunger om att vara tandläkare. Fortfarande två av de bästa minuterna i en musikal någonsin.

Sen… sen stängde jag av. Jag minns rätt mycket av filmens dialog så jag måste ha sett filmen flera gånger när jag var yngre, eller var det så att jag mest snabbspolade mellan de bra bitarna? Nåja, det här var nog sista gången i alla fall. Förutom kanske nåt framtida infall av ”Dentist!” och Bill Murrays scen.

Intressant fakta: Filmens originalslut var helt annorlunda. Rick Moranis och Audrey dör, och plantan växer till enorm storlek och äter upp staden. Testpubliken hatade slutet, och det ändrades till det vi har nu. Originalslutet fanns att se på den första DVD:n som släpptes (26 minuter långt!) men producenten visade sig ha rättigheterna till filmstycket och utgåvan drogs in. Denna utgåva kostar dig nu 1000-1500 kr på eBay.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud