| Subcribe via RSS

Inception

augusti 1st, 2010 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av H

Christopher Nolan är en skitbra/usel regissör som gjort några jävligt bra/ruttna filmer. Inception är en av de bra.

Leonardo DiCaprio är specialist på att gå in i folks drömmar för att snoka rätt på deras hemligheter, en handling som kallas ”extraktion”. En mäktig affärsman hyr hans team för att stoppa sin sista konkurrent från att ta över marknaden, men han vill inte ha extraktion – han vill ha ”inception”. Istället för att stjäla från konkurrentens minne vill han plantera en idé, nämligen att dra sig ur marknaden.

Inception är något ingen tidigare klarat av, men utmaningen – och inte minst belöningen – är oemotståndlig för DiCaprio. Synd bara att han har en hel del i sitt mentala bagage som kan ställa till det, och planen för drömmen de ska skapa är mer komplicerad än någon hittills prövat.

Det jag var rädd för när jag skulle se Inception var att man skulle linda in sig själv för mycket i trassliga händelseförlopp så det skulle bli förvirrande och jobbigt att hänga med. Så är inte fallet. Dessutom är filmens första halva riktigt, riktigt bra. Sen blir det något långdraget och sista halvtimmen känns onödigt detaljrik och man vill att det ska gå framåt snabbare. Detta till trots är Inception en av de bättre filmerna i år, och en glädjerik återgång till Christopher Nolans tidigare mer engagerande filmer. Kanske kan vi glömma Bätmän-filmerna snart? Och helvete, vad svullen Tom Berenger blivit!

2 Comments

2 Responses to “Inception”

  1. Vrångmannen Says:

    Håller med om att Inception var riktigt bra om än inget mästerverk. Men SLUTA DISSA NOLAN hahahaha! Han har i mitt tycke inte gjort en dålig film (och då är jag VRÅNGMANNEN). Batmanfilmerna är smaskiga för vad dom är, The Prestige var väl en av 2006 års bästa filmer (stort, svulstigt och spännande!), Memento en käftsmäll som ställde allt upp och ner och sist men inte minst Insomnia som är en av de bättre thrillers/remakes i genren! Don’t make me come over there kära Örebroare, don’t make me come over… 😀


  2. H Says:

    Undantaget Jokern som är sjukt bra, så är Batmanrullarna riktigt, riktigt jävla usla. Annars så har han inte gjort några dåliga filmer alls. Memento är grym, Insomnia är tung och Prestige helt okej.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud