| Subcribe via RSS

Psycho III

augusti 4th, 2010 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

Det har gått en månad sedan den senaste massakern vid Bates Motel och Norman Bates (Anthony Perkins) driver fortfarande sitt motell ensam – fram tills det att gitarristen Duane Duke (Jeff Fahey) dyker upp och ber om en kortare anställning hos Norman. I samma veva dyker den nedbrutna och f.d nunnan Maureen Coyle (Diana Scarwid) – som liknar Marion Crane – upp vid motellet och ber om ett rum. Samtidigt börjar en journalist vid namn Tracy Venable (Roberta Maxwell) snoka kring Norman’s förflutna då hon skriver en artikel om seriemördare som blivit utsläppta på gatan igen.

Det dröjer inte länge förens Norman och Maureen inleder en romantisk relation och allt verkar ha ordnat sig en gång för alla för Norman… fram tills det att någon börjar klä ut sig till Moder och mördar folk kring motellet, en efter en. Har Norman börjat ta order ifrån Moder igen? Eller är det någonting annat än det självklara?

Den tredje delen i serien är hyfsad. Perkins (som både spelade huvudrollen och regisserade) gör givetvis ett fenomenalt framträdande och de flesta av de andra skådisarna är även de sevärda. Diana Scarwid är emellertid skitirriterande när hon springer runt och snackar om gud, hallelujah, änglar och tycker synd om sig själv för att slutligen försöka ta livet av sig – som hon givetvis misslyckas med tack vare den värdelösa människan hon är (karaktären hon spelar, dvs). Stämningen finns till en viss del kvar från de två tidigare filmerna, men spänningen är som bortblåst den första halvan av filmen. När det är ungefär en halvtimme kvar av filmen slänger filmen emellertid i en högre växel och den brummar på i ett ganska högt och spännande tempo fram till sluttwisten och sluttexterna. Den tredje filmens sluttwist är lite mer intensiv än de två tidigare filmernas sluttwistar, men är ungefär som i tvåan; kort och snabbt överstökad.

Psycho III’s avslutning är som sådan att egentligen stängde de igen alla dörrar för en till uppföljare, men givetvis lyckades de trycka ur sig två filmer till i form av en fristående film – Bates Motel – som kom året efter Psycho III och Psycho IV: The Beginning som blev en sorts uppföljare/prequel – båda producerade för TV. Bates Motel skulle egentligen vara en pilot för en möjlig TV-serie, men tack vare usla betyg och lite intresse från publiken bestämde sig producenterna för att skrota hela idéen.

Slutligen då; Psycho III är en okej rulle tack vare den andra halvan, den första halvan är till större delen bara tråkig. Dessutom måste man ha sett både Psycho och Psycho II för att hänga med i vad som har hänt under den första halvan.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud