| Subcribe via RSS

Psycho IV: The Beginning

augusti 4th, 2010 | Postad i Drama, Film, Skräck/Rysare, Thriller av J

Under sändingen av radioprogrammet Fran Ambrose Show på radiostationen KTK tar de upp ämnet modermord och intervjuar flera personer som varit i kontakt med ämnet. Folk får ringa in och ställa frågor och ge med sig av sina egna funderingar som i vilket annat program som helst. Men den här kvällen blir annorlunda då de får ett telefonsamtal från en person som vill bli kallad för Ed – som påstår sig ha mördat sin mor och ett flertalet andra människor efter det – och vill berätta sin historia. När de på radiostationen börjar lägga ihop ett och ett begriper de att de har med Norman Bates (Anthony Perkins) att göra… och hans historia är inte slut än…

Fjärde och sista delen i Psycho serien blev producerad för TV och även om det var en av Perkins sista filmer så gör han ändå bra ifrån sig trots sin sjukdom – men filmen i helhet är ganska onödig. Delvis utspelar den sig efter första Psycho, men samtidigt före och den verkar skita fullkomligen i Psycho III’s avslutning av någon anledning. Det som gör den onödig är att vi som tittare redan VET vad som hände innan Psycho, då personerna i de tre första filmerna redan tuggat om det flertalet gånger, plus att den här fjärde delen är sjukt seg och faktiskt ganska långtråkig även om det inträffar en del grejer i den. Det är inte förens i slutsekvenserna jag vaknar till och faktiskt blir riktigt intresserad av vad som inträffar i filmen. Och slutet är sisådär. Den lämnar dörren vidöppen för ytterligare en uppföljare som vi aldrig kommer få se och det hela är ganska klichée.

Psycho IV: The Beginning är hur som haver en svag del och lyckligtvis den sista i en hyfsad serie rysare/thrillers med inslag av drama. Har man sett de tidigare filmerna i serien duger den nog att kika på, i annat fall kan man lika gärna avstå den.

2 Comments

2 Responses to “Psycho IV: The Beginning”

  1. Vrångmannen Says:

    Gillar idén att visa ”the beginning” men rullen är tyvärr inget vidare (även om jag ÄR KÄR i Olivia Hussey).


  2. J Says:

    Idéen är väl hyfsad men ändock onödig och framförandet är otroligt långtråkigt. Buuuuuäää…


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud