| Subcribe via RSS

Dexter: Säsong 1

december 18th, 2006 | Postad i Action, Drama, Skräck/Rysare, TV av H

DexterDexter Morgan jobbar med polisen som blodstänksexpert, han kommer alltså till brottsplatser och tar reda på vad som hänt genom att undersöka blodet där. Han är mycket duktig på sitt jobb, men han är samtidigt en känslokall psykopat som mördar folk på sin fritid – men bara såna som förtjänar det förstås.

Under hela sin uppväxt har hans fosterfar lärt honom att kontrollera sina drifter att döda. Att arbeta osedd, spårlöst och vara säker på att inte skada någon oskyldig. Hans fostersyster vet ingenting om detta, och jobbar som polis i samma avdelning som Dexter.

En dag dyker ett lik upp, perfekt styckat och fint paketerat. Dexter blir imponerad av mördarens stil, och upptäcker snart att mördaren börjar kommunicera med honom med flera lik, något som Dexter blir högst förtjust av, och en lek uppstår mellan den okända Isbilsmördaren och polisexpertens hemliga alter ego…

Troligen årets bästa tv-serie (och säsong två kommer nästa år) kommer från betal-kanalen Showtime (vilket innebär lite mer blod, naket och svordomar). Det är en riktigt skruvad variant på alla polisserier du sett, och är föredömligt kort med bara 13 avsnitt. Inget dras ut på för länge, vi tilldelas ledtrådar i alldeles lagom takt. Den har lite udda stil och karaktärer, och Michael C. Hall (Six Feet Under) i huvurollen är perfekt. Vi ser också Julie Benz (Darla i Buffy/Angel) i rollen som Dexters flickvän.

Jag kan rekommendera serien helt utan reservation, men vad ni än gör – gå inte till seriens sida på Wikipedia där man skoningslöst avslöjar slutet nästan helt utan varning!

3 Comments

3 Responses to “Dexter: Säsong 1”

 1. Helena Says:

  Vi har faktiskt precis sett det första avsnittet och kommer säkert se mer. Härligt smaklös serie. 🙂 Tack för varningen om Wikipedia, ska hålla oss undan. Ser förresten fram emot att läsa vad du tycker om It’s All About Love sen.


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » TV6! Says:

  […] Nu på måndag 24 sept börjar de visa Dexter. […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Dexter: Säsong 6 Says:

  […] säsonger recenserade här: 1, 2, 3, 4, 5. Tags: 2011, Colin Hanks, Edward James Olmos, Jennifer Carpenter, Michael C Hall, […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud