| Subcribe via RSS

Century City

mars 31st, 2007 | Postad i Drama, TV av H

Century CityTV-kanaler styrs ju av tittarsiffror och reklamintäkter förstås. Kvalitén på innehållet är ju sekundärt, det vet vi ju alla. Stort antal tittare är lika med reklamintäkter, men bra program är inte nödvändigtvis lika med många tittare. Därför läggs ofta bra tv-program ner i förtid, medans billiga, enkla och generiska sitcoms med Freddie Prince Jr. och Jim Belushi får fortsätta i evighet.

De senaste åren har vi sett serier som Studio 60 On The Sunset Strip, Firefly, Invasion och ett antal andra, som bara plötsligt slutat visats. Ibland har man till och med spelat in fler avsnitt men struntat i att visa dom. Century City var en sån serie. Av seriens nio inspelade avsnitt visades endast fyra, fast nåt år senare visades alla avsnitt på en annan kanal.

På en advokatfirma jobbar ett antal advokater som varje avsnitt tar hand om ett par klienter vars mål de förstås vinner, oftast får man sig en liten moralisk tänkare på köpet. Sen är det förstås det gamla vanliga samspelet mellan advokaterna på kontoret, alla de vanliga klyschorna är representerade.

Det är helt enkelt en vanlig advokatserie – men den utspelar sig år 2030.

Målen som tas upp hanterar saker som kloning, artificiell intelligens, genmanipulation och så vidare. Det är lite som Lagens Änglar, fast med lagom mycket sci-fi i. Faktum är att det som gör serien så bra är att den ändå håller sig hyggligt trovärdig (eller åtminstone underhållande) och inte flippar ut i nån överfuturistisk Star Trek-stil. Synd bara att det blev så lite av det.

Med Nestor Carbonell (Batmanuel i The Tick, gästroll i Lost), Ioan Gruffud (Mr. Fantastic i Fantastic Four), Kristin Lehman (ett flertal tv-serier, bl.a den kommande Drive med Nathan Fillion och Melanie Lynskey, yaaay) och Hector Elizondo (Chicago Hope).

Ett litet klipp ur serien här.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud