| Subcribe via RSS

Machete

oktober 13th, 2010 | Postad i Action, Film, Komedi av J

Nu har jag – så som H – spanat in filmen som gjorde sin debut som en påhittad trailer i Robert Rodriguez’ och Tarantinos Grindhouse-projekt. Och.. ja.. jag säger bara två ord: holy shit. Med sina ca 100 minuter dundrar Machete på och underhållningsvärdet ligger i topp nästintill konstant och det hela påminner smått om Rodriguez’ Planet Terror (även om Machete inte når ända fram till den filmens top-notch, men samtidigt skräpaktiga stil). Och som om inte det vore nog är rollistan breddad till det yttersta med stora och sjukt bra namn.

Filmens story är simpel – jag citerar ur H’s excellenta recension; De Niro är en rasistisk senator som jobbar hårt för att få bygga en elektrisk mur mot Mexiko för att stoppa alla invandrare. Hans medhjälpare, Jeff Fahey, hyr in en mexikansk “gästarbetare” från gatan för att skjuta De Niro för att piska upp sympati för hans parti. Synd bara att han valde Machete, en stenhård ex-federale…

Och därefter öser ovannämnda underhållningsvärde igång med både överdriven och stenhård ultravåldsaction och en stor skopa svart humor som vi sett i tidigare Rodriguez’ rullar – och vi som filmtittare kan bara luta oss tillbaka och bli.. ptja.. underhållna. Machete är definitivt en redig actionrulle med stålballar som inte skäms för att visa varken halvtaskiga effekter, slask eller avsmaklig humor som skulle få vilken moralkärring som helst att sätta morgonkaffet i strupen. Well.. fuck yeah – rekommenderas varmt.

3 Comments

3 Responses to “Machete”

 1. l'avoine Says:

  Härligt att höra att den verkar leverera, var lite orolig då Rodriguez filmer (enligt mig) håller ojämn klass. Men håller med om att Planet Terror är bra. Ska kolla denna film snarast med tjejen!


 2. J Says:

  Gillar du Robert’s tidigare verk så som From Dusk Till Dawn och Planet Terror, då kommer du också gilla den här.


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Machete Kills Says:

  […] gärna min recension av Machete, samt H’s recension av den […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud