| Subcribe via RSS

Jonah Hex

oktober 16th, 2010 | Postad i Action, Film, Western av H

Som liten gillade jag serietidningen Jonah Hex (eller ja, serien var med i en tidning som hette Western, men ni fattar) och när man för några år sen började tala om en filmatisering så blev jag glad. Sen byttes det regissörer och skådespelare hejvilt i ett par år, och när filmen slutligen släpptes så var recensionerna allt annat än positiva. I en intervju i Empire säger till och med huvudrollsinnehavaren Josh Brolin att ”det är fullt möjligt att det här är en riktigt usel film”.

Ja, nu är det inte så illa. Det är en okej underhållning, men det känns på nåt sätt som att man inte riktigt tar till vara på idén. Jonah Hex är en man som kommit tillbaka från de döda med en speciell talang. Om han tar tag i folk som dött, så vaknar de till liv tills han släpper dem igen. Dessutom gör det ont att bli uppväckt, och det gör mer ont ju mer nyligen du dött. Detta nyttjar förstås Hex till att klämma information ur liken som gärna berättar allt så de slipper smärtan.

Hans ärkefiende John Malkovich har fått grepp om några mystiska kulor som kan spränga stora områden. Med dessa tänker han spränga hela landet för att… ja, han vill väl det. Hex försöker stoppa honom. Det följer lite action och specialeffekter och lite annat. Dugligt, men det kunde varit bra mycket bättre.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud