| Subcribe via RSS

Dirty Ho

april 15th, 2007 | Postad i Action, Film, Komedi, Martial Arts/Kung-Fu av H

Dirty HoMr Wang (Gordon Liu; Kill Bill, 36th Chamber of Shaolin etc etc) möter på en bordellrestaurangbåt He (som av nån anledning blev Ho i dubben, därav den engelska filmtiteln) där de tävlar i flickornas gunst medelst rikedomar. Men Hes smycken är stulna, något som konnosören Wang snabbt ser. Wang lurar av He hans smycken, och He förföljer den luriga Wang för att försöka få tillbaka dem. Med tiden visar det sig att Wang egentligen är provinsens elfte prins, som är ute på hemlig resa. Snart ska dessutom tronföljaren utses, och någon är ute efter att ha ihjäl Wang.

Dirty Ho är lite av en oförtjänt klassiker. Visst har den oerhört välutförd och extremt koreograferad action, men det är också lite av filmens problem. Vissa scener är småroliga, till exempel när Wang och en konsthandlare slåss mot varann och samtidigt låtsas som om de inte alls gör det. Mot slutet blir det tyvärr ganska utdraget när det nästan mer liknar danser än strider. Så värst rolig är filmen inte, även om Gordon Lius mustasch är hyfsat gay.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud