| Subcribe via RSS

Tremors – Season 1

december 24th, 2010 | Postad i Action, Komedi, Sci-Fi, Skräck/Rysare, TV av J

2 år efter att den tredje filmen släpptes – dvs 2003 – släpptes även den här kortlivade TV-serien som är baserad på Tremors filmerna. Serien fick bara en säsong på 13 avsnitt á ca 40 minuter stycket och tar vid någon gång efter den tredje filmen och introducerar ett par nya karaktärer samt de gamla – fast med ett par nya skådespelare satta på dessa poster. Michael Gross och Robert Jayne är de enda två som återvänder från filmerna som Burt Gummer och Melvin Plug och det är rätt synd att ingen av de andra skådespelarna från filmerna ville åta sig en roll i den här.. serien.

Nåväl. Här följer episoderna (som kan innehålla spår av spoilers av den tredje filmen):

Episod 1: Feeding Frenzy. El Blanco – den vita och sterila graboiden som cirkulerar kring Perfection – har börjat bete sig underligt och mer aggressivt än vanligt, vilket gör att Burt och de andra i den lilla hålan måste luska ut vad som egentligen händer med honom. Samtidigt dyker en snubbe vid namn Tyler Reed (Victor Browne) upp och tar över Desert Jack’s Graboid Adventures (från tredje filmen).

Episod 2: Ghost Dance. Efter att tre personer blivit utsatta av en spökliknande varelse i Perfection’s övergivna silvergruva tror Rosalita (Gladys Jimenez) att någonting övernaturligt är i görningen. Men när två stycken regeringsagenter dyker upp inser Burt att det handlar om någonting helt annat.

Episod 3: Night Of The Shriekers. Efter att Burt hittat och dödat en Shrieker i dalen upptäcks ett regeringsfinansierat forskningsprojekt med målet att använda Shriekers som räddningsdjur – lett av Dr. Megan Flynn (Melinda Clarke). Men efter en oberäknad händelse lyckas varelserna fly och det är nu upp till Burt och de andra att se till att de inte kan ta sig ut ur dalen.

Episod 4: Blast From The Past. Efter att en drakflygare blivit uppäten upptäcker Burt och de andra att de har en Assblaster lös i dalen. Det visar sig emellertid att det är samma Assblaster som Nancy (Marcia Strassman) sålde för två år sedan och hon känner sig nu ansvarig för dödsfallen som inträffat pga den. Samtidigt lär hon, Jodi (Lela Lee) och Rosalita eleverna i Burt’s första överlevnadskurs att ”överleva med det de har” då Burt har fullt upp med Assblaster problemet.

Episod 5: Flora Or Fauna. Efter att två forskare blivit brända till döds av någon form av syra upptäcker Burt och de andra en bisarr djur/växt hybrid som växer i dalen – som måste förstöras innan den kan sprida sin säd.

Episod 6: Hit And Run. Två stycken Las Vegas gangsters dyker upp i Perfection och vill se El Blanco. Efter att El Blanco slukat en av dem – tillsammans med en värdefull och mycket viktig nyckel – sätts ett pris på hans huvud och det är upp till Burt och de andra att rädda honom.

Episod 7: A Little Paranoia Among the Friends. Burt och Tyler får i uppdrag av FBI agenten W.D. Twitchell (Dean Norris) att åka till Toluca, New Mexico, och undersöka ett möjligt graboid problem då ett flertalet personer försvunnit under mystiska omständigheter. Dessvärre tror lokalbefolkningen att de mystiska försvinnandena har med utomjordiska varelser att göra.

Episod 8: Project 4-12. Tyler berättar för Larry Norvel (J.D. Walsh) om Dr. Cletus Poffenberger (Christopher Lloyd) och när han dök upp för första gången i Perfection – med sitt livsfarliga djur, 4-12.

Episod 9: Graboid Rights. Djurskyddsaktivister dyker upp i Perfection och kräver att invånarna ska lämna staden då deras närvaro tydligen skadar El Blanco – som beter sig mycket märkligt. En av protestanterna visar sig dessvärre också vara Nancy’s dotter, Mindy (Tinsley Grimes).

Episod 10: The Sounds Of Silence. Tyler hittar en forskare mitt i dalen som håller på att forska kring hur graboids kommunicerar, men snavar över någonting annat; en ny sorts köttätande insekt som bedövar sina offer med höga ljud. Då Burt inte är i Perfection måste Tyler och forskaren ta itu med problemet – och det snabbt.

Episod 11: The Key. El Blanco är återigen målet för Las Vegas gangstrar, som är ute efter nyckeln han svalde.

Episod 12: Water Hazard. Efter flera mystiska dödsfall vid den konstgjorda lagunen Melvin håller på att bygga i Bixby står det klart att någonting lever i den konstgjorda sjön.

Episod 13: Shriek And Destroy. Burt och Tyler drar iväg till Juniper, Arizona, för att ta itu med en Shrieker härjning, men stöter dessvärre på svårigheter att strida med dem.

Tremors serien är ungefär som filmerna – fast med betydligt sämre effekter. Varje avsnitt är spännande och intressant, men varje gång någon typ av monstereffekt används ropar jag ut ”Åååh!” åt de utdaterade CGI-effekterna som får en att, istället för att rysa, gapskratta. Skådespelarna är givetvis B, men gör ett strålande jobb och håller intresset uppe. Humorbiten finns också kvar, även om serien inte är lika skojig som filmerna så finns det ett och annat garv här och där.

Personligen hade jag gärna sett fler säsonger av Tremors TV-serien, även om effekterna är sjukt dåliga (iaf med dagens standarder). Men gillar man B-underhållning och vill ha något att göra ett par timmar (eller bara älskar Tremors filmerna) så tycker jag att man ska spana in den här serien. Jag vill rekommendera den hur som haver – och kommer att se om den igen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud