| Subcribe via RSS

Shinjuku Incident

december 30th, 2010 | Postad i Action, Drama, Film, Thriller av H

Klämde två av Jackie Chans senaste asiatiska filmer, och den första var ”Shinjuku Incident”. Jackie spelar Steelhead som är en lantbrukare i en liten by på det kinesiska fastlandet. Hans flickvän reser till Japan för att arbeta, men när man inte hör av henne på ett tag så åker han dit för att söka efter henne. Han är tvungen att ta sig in i landet illegalt, och bor ihop med andra illegala kinesiska invandrare som försörjer sig med småbrott. När han finner flickvännen upptäcker han att hon nu tillhör en japansk maffiaboss.

”Shinjuku Incident” är inte en vanlig Jackie Chan-rulle med folk som trasslar in sig i stolar och faller från skyskrapor, utan mer av en dramathriller där Jackie spelar en riktig karaktär snarare än en hemlig polis i tokroliga situationer. Och det funkar riktigt bra – första timmen. Sen faller filmen ner i en gryta av klyschor och plötsliga vändningar. Det blir väl aldrig direkt dåligt, och trots detta gör första halvan filmen sevärd. Värt att notera är att filmen är en s.k. ”kategori III”-film, alltså ordentligt barnförbjuden, och att den inte kommer att släppas i Kinas fastland eftersom den då skulle behöva klippas vilket regissören Derek Yee och Jackie motsätter sig.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud