| Subcribe via RSS

Hard Rain (Blu-ray)

januari 7th, 2011 | Postad i Action, Film, Thriller av H

Christian Slater är en värdetransportväktare som jobbar ihop med sin farbror. De har precis lastat bilen full med pengar och när de kör genom ett rejält regnväder i en småstad blir bilen ståendes i översvämningen. Inte blir det bättre av att en bil med fyra rånare (varav en är Morgan Freeman) dyker upp och av misstag skjuter farbrorn. Slater greppar alla pengarna och undflyr rånarna, men de jagar honom alltmedan vattennivån bara stiger. Polisen med Randy Quaid i spetsen ger sig också in i situationen, och det obligatoriska kvinnotyget spelas av Minnie Driver.

”Hard Rain” är en helt okej actionthriller med en sjuhelvetes massa vatten. Regisserad av dansken Mikael Salomon som höll i kameran i t.ex. ”The Abyss”, men sedan dess hållit sig till att regissera tv-avsnitt i t.ex. ”Band of Brothers”. Manuset skrevs av Graham Yost som även skrivit t.ex. ”Broken Arrow” och ”Speed”.

Bildkvalitén är sådär, det blir aldrig riktigt skarpt och i början av filmen trodde jag nästan det var en dålig DVD jag såg på – vilket gjorde öppningsscenens specialeffekter klart mindre övertygande. Ljudet är dock alldeles toppen, fast som med ”The Bank Job” envisas man med att defaulta till Dolby-spåret istället för DTS.

Blu-rayen är kemiskt fri från alla typer av extramaterial (trailers för andra filmer räknades inte förr, inte nu och aldrig i framtiden som extramaterial) vilket är rätt pissigt med tanke på att den tidigare DVD-releasen i Sverige åtminstone hade en liten behind-the-scenes.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud