| Subcribe via RSS

Devil

januari 12th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Fem personer kliver in i en hiss som fastnar strax ovanför 20de våningen i ett höghus, varpå elen börjar krångla i hissen. I det blinkande ljuset börjar personerna i hissen att ådra sig märkliga skador och det dröjer inte länge fören de börjar tappas av en efter en. Samtidigt försöker poliserna och säkerhetsvakterna utanför att få ut personerna ur hissen och luska ut vem som står bakom det hela och varför.

Ord så som spännande och läskig går inte att sätta i samma mening som den här filmens titel. Devil är sjukt utdragen och rent utsagt trist då det egentligen inte händer speciellt mycket mer än att karaktärerna snackar en massa.. och ett par stycken off-screen kills, varpå vi får se resultatet ett par sekunder senare. Huruvida det här kan klassas som läskigt eller inte begriper jag inte riktigt, men.. nåja. Skådisarna gör ett hyfsat jobb, men arbetar med ett sjukt svagt manus och filmens 80 minuter känns utdragna till det yttersta fram till sluttexterna som kommer som en ren befrielse.

Gillar man snarkiga rysare som går att räkna ut dess slut ungefär 10 minuter in i filmen så är Devil säkerligen duglig att titta på. Alla andra kan se något annat. Läs också H’s kapning av filmen här.

1 Comment

One Response to “Devil”

  1. Vrångmannen Says:

    Jag var lika frusterad och arg när jag såg skiten. SKITEN!


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud