| Subcribe via RSS

Drive

juli 22nd, 2007 | Postad i Action, Drama, TV av H

DriveFrågan är ju om det är synd om producenten Tim Minear och skådisen Nathan Fillion eller inte. Deras förra serie ihop, Firefly, misshandlades å det grövsta av tv-kanalen Fox. Man visade avsnitten i total oordning och på olika tider nästan varje vecka, och lade ner serien efter att ha visat elva av de inspelade fjorton avsnitten – ingen vet riktigt varför. Trots allt detta fick man många fans, inte minst alla de Buffy/Angel-fans som följde skaparen Joss Whedons varje steg. När Firefly släpptes på DVD blev den stor succé, och var länge den bäst säljande TV-DVD:n någonsin.

Det är inte första gången Fox stoppat populära serier till synes utan anledning, t.ex. Dark Angel, Family Guy (som kom tillbaka eftersom man tjänade pengar på DVD), Futurama (som återkommer 2008 fast på Comedy Central) och Arrested Development. Ändå stannar de kvar. Minears senaste serie Drive, med Fillion i en av huvudrollerna, visades i hela tre veckor innan man drog i bromsen. De planerade tretton avsnitten blev totalt sex, varav de sista två inte ens visades på tv, utan lades ut på MySpace (!). Något avslut är det inte heller att tala om. Det slutar mitt i handlingen med sedvanlig cliffhanger. En intervju med seriens skapare avslöjar vad man hade tänkt sig skulle hända senare.

Nu var väl inte Drive nån direkt superfantastisk serie, men ändå klart bättre än mycket skit som fortsätter rulla år ut och år in. Men det är klart, det kostar väl pengar att göra tv och får man inte mer än sex miljoner tittare kanske det bara är sund ekonomi.
Men gör de en serie till hos Fox är de dumma i huvet.

1 Comment

One Response to “Drive”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Fido Says:

    […] Familjen Robinson har köpt en egen zombie, för de kan ju inte vara den enda familjen i kvarteret som inte har någon – hur skulle det se ut? Pappa Bill (Dylan Baker, Drive) tycker inte om zombies, men sonen Timmy fattar tycke och kallar zombien för Fido (Billy Connelly, uppsminkad till oigenkännlighet). En dag råkar Fidos kontrollhalsband stängas av, och han äter upp en grannkärring. Timmy gömmer tantens kropp, alltmedan mamma Helen (Carrie-Anne Moss, The Matrix, Memento) blir mer intresserad av Fido än sin tråkige man. Fido är en mycket underhållande, kolsvart och något blodig satir. Jag skrattade ofta och satt filmen genom med ett stort flin i ansiktet. Rekommenderas starkt! […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud