| Subcribe via RSS

The Contract

januari 15th, 2011 | Postad i Drama, Film, Thriller av J

När den ensamstående pappan, tränaren och läraren Ray Keene (John Cusack) får veta att hans son Chris (Jamie Anderson) rökt gräs och blivit tagen av den lokala polismyndigheten bjuder han in honom till att åka och campa i skogen ett par dagar för att stärka banden mellan dem. Dessvärre fiskar de upp Frank Carden (Morgan Freeman) – en eftersökt legosoldat som blivit arresterad av FBI efter att ha varit med i en trafikolycka – och en döende FBI agent ur en flod deras bil har kraschat ner i.

Agenten ber Keene om att kontakta polismyndigheten och överlämna Carden till dem, medans Carden ber Keene att lämna honom då hans grupp med legosoldater är i hälarna på dem för att ta tillbaka Carden. Keene vägrar att lyssna på Carden och tar med sig Chris och honom längre in i skogen, väl medveten om faran som närmar sig bakifrån…

John Cusack och Morgan Freeman gör sina vanliga prestationer i den här rätt vanliga thrillern som egentligen inte bjuder på några direkta överaskningar. Filmen är inte dålig, utan känns bara så… vanlig. Vi har sett Freeman i såna här filmer så många gånger förr att man börjar fundera om han inte kan få några andra roller. The Contract är ett okej thrillerdrama som är småknölig att orka sitta igenom, men som i sista halvtimmen spinner iväg hyfsat snabbt fram till sluttexterna.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud