| Subcribe via RSS

Xin jing cha gu shi (aka New Police Story)

januari 22nd, 2011 | Postad i Action, Drama, Film, Martial Arts/Kung-Fu av J

Den nedsupne polisen Chan Kwok-Wing (Jackie Chan) snavar ut ifrån puben, spyr, ramlar omkull i spyorna och somnar där. Anledningen till hans supande är att ett år tidigare ledde hans övermod till att hela hans team blivit dödade under ett tillslag mot ett gäng rikemansbarn som har för mycket pengar och för mycket fritid. Hans förhållande med flickvännen Sun Ho Yee (Charlie Yeung) går inte speciellt bra och i tjänst har han inte varit på länge. Men när den minst sagt underlige Zheng Xiaofeng (Nicholas Tse) dyker upp och hjälper Wing på fötter igen verkar en chans till att utkräva hämnd på ungjävlarna dyka upp.

New Police Story är ett stycke Mycket God Underhållning. Actiondelarna är stenhårda och har den där Chan-komiken på sina ställen som får en att garva till, samtidigt som Chan’s prestation som den nedbrutne Wing är klockren – han ser helt förstörd ut större delen av filmen och ger en intrycket att han faktiskt har en stor ångest över att han klantat sig under operationen i början av filmen.

Spänning, explosioner och skottlossning är det ganska gott om filmen igenom, som varvas lite då och då med drama-stycken som, jag personligen, tycker blir lite långdragna men som samtidigt är behövliga för att berätta filmens story på ett bra sätt.

Nåja. New Police Story är en schysst actionrulle som är lite udda mot Chan’s övriga filmer som han medverkat i. En rekommendation är solklar från min sida iaf. Läs också H’s recension av samtliga Police Story filmer här.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud