| Subcribe via RSS

The Sarah Connor Chronicles – pilotavsnitt

juli 25th, 2007 | Postad i Action, Sci-Fi, TV av H

Sarah Connor ChroniclesTV-serien som hör ihop med Terminator-filmerna börjar inte visas förrän i januari 2008, men ett pilotavsnitt från i april har läckt ut på nätet. Givetvis var jag tvungen att titta på den omedelbart. Serien tar vid två år efter att Terminator 2 slutat, och man kör på en alternativ storyline. Det innebär rent praktiskt att allt som händer i Terminator 3 inte berör serien på något sätt – med andra ord vet vi inte vad som kommer att hända.

Sarah och John (jag tänker fan inte förklara vilka de är, vet du inte det ska du bara skämmas) bor anonymt i små förorter. Trots att de eliminerat Skynet lever paranoian kvar, och de flyttar runt med jämna mellanrum i ständig fruktan för maskinernas återkomst. En polis som i flera år jagat Sarah sen hennes flykt från mentalsjukhuset är dem hack i häl, och när han lägger ny information i en databas får förstås en vaktande terminator nys om var de kan finnas.
Johns första dag på sin nya skola blir omtumlande då han inte bara träffar den snygga tjejen Cameron (Summer Glau från Firefly), utan även blir attackerad i klassrummet av terminatorn som infiltrerat som lärare. Sarah och John jagas av roboten, men får oväntad hjälp från Cameron som har en hemlighet eller två…

Mja, mjo. Alltså, Terminator är alltid kul. Scifi-action med robotar och folk som skjuter som vilddjur är alltid underhållande. Och så Summer Glau förstås. Men under den ytan är det än så länge inte nåt speciellt. Man sätter upp grundstoryn på ett alltför enkelt sätt (effektivt, men inte uppfinningsrikt) och även om det är actionfyllt så är där inga överraskningar.

Jag läste igår att man omarbetar piloten nu, då skottlossning i skolmiljö tydligen är totalt livsfarligt att visa på tv i USA. De borde passa på att byta Lena Headey som spelar Sarah också, för hon har verkligen inte alls den pondus som Linda Hamilton har. Vi är väl alla överens om att vilken kille som helst är bättre än Edward Furlong, så det får duga med Thomas Dekker från Heroes.

Vi får väl se hur det blir när serien kommer på riktigt. Kanske kommer de på något bättre att fylla storylinen med än en lång jakt på den behändigt okända person som återstartat Skynet. Kanske stoppar de in tillräckligt mycket häftig action för att det inte ska spela någon roll. I dagsläget känns det som man vill tjäna pengar på en franchise med en serie som obönhörligen läggs ner efter fem mediokra avsnitt. Det är ju ändå tre filmer till på gång, så vi överlever.

4 Comments

4 Responses to “The Sarah Connor Chronicles – pilotavsnitt”

 1. Helt Perfekt Glob » Terminator: The Sarah Connor Chronicles - Säsong 1 Says:

  […] jag såg pilotavsnittet till serien var jag lite skeptisk till hur serien skulle kunna hålla. Premissen kändes lite tunn, […]


 2. Pernilla Says:

  Jag har sett alla avsnitten som hittintills har sänts och jag kan säga att den verkligen växer mot slutet av säsongen, till skillnad mot många andra serier. Brian Austin Green från 90210 kommer med i slutet och det ger verkligen serien det där sista, pricken över i:t 🙂


 3. bent Says:

  Hej Pernilla! Som du ser i inlägget ovanför ditt har jag även recenserat hela säsongen, och jag håller med dig! När Green dyker upp blir man lite fundersam till en början men jag tycker det funkar suveränt när man börjar tveka på hans karaktärs ärlighet…


 4. Helt Perfekt Glob » Terminator: Sarah Connor Chronicles på TV3 Says:

  […] börjar på TV3, nu på måndag klockan 22.00. Kolla på den. Recension av pilotavsnittet här, och resten av säsong 1 […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud