| Subcribe via RSS

I Still Know What You Did Last Summer

januari 29th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Spoilervarning. Det har gått ett år sedan Julie (Jennifer Love Hewitt) blev förföljd av den hämndlystne och galne Ben Willis (Muse Watson), som dessutom mördade hennes vänner. För att försöka gå vidare i livet efter det som hänt har Julie flyttat till Boston, men de hemska minnena förföljer henne fortfarande och frågan är; lyckades de verkligen döda Willis? Och hur kommer det sig isåfall att polisen aldrig hittade kroppen?

Efter att hennes bästa vän Karla (Brandy Norwood) vunnit en gratisresa för fyra personer till Bahamas beger sig Julie, tillsammans med Karla och två stycken till, iväg till medelhavsön för att försöka glömma allt. Resan som började bra förvandlas snabbt till en mardröm. Som om det inte vore nog med att en orkan är på ingång, även en välbekant figur kommer tillbaka och med honom ond bråd död…

Har man sett den första har man nog ganska trolïgen också sett den andra – så jag tänker vara rätt kortfattad med den här filmen också. Även om det här är en ren urmjölkning av konceptet och en regelrätt upprepning av den första filmen (fast med lite fler mord och lite mer blod) så gillar jag den – och det är också den av I Know What bla bla bla filmerna jag har sett mest.

Hewitt är fantastiskt snygg och det man tittar på återigen är inte hennes prestation, om vi säger så (jag menar, bruden springer runt med urringning ner till knäna och är dyngsur en stor del av den andra halvan av filmen). Norwood är skitdryg och borde inte ha fått rollen som Karla – även om det är en rätt typisk slasherkaraktär. Jack Black skymtar dessutom förbi i en liten roll som ganjarökare – som mest känns som utfyllnad för att öka bodycounten. Slutet är dessutom ganska befängt och lämnar dörren både stängd och vidöppen för en tredje film. Och 8 år efter att den här kom släpptes även en tredje film…

Jag tycker iaf att I Still Know What You Did Last Summer är en God Underhållande Slasherfilm – även om den inte bjuder på någonting nytt och följer de gamla klichéerna som alltid funnits i slasherfilm, mer eller mindre. Nåja. Jag gillar den och rekommenderar den lite försiktigt. Nästa.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud