| Subcribe via RSS

House

februari 24th, 2011 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Författaren Roger Cobb (William Katt) har nyligen separerat ifrån sin fru efter att deras son försvunnit spårlöst vid Roger’s fasters hus. Som om inte det vore nog begår hans faster självmord, med påföljden att Roger får huset. Han bestämmer sig för att flytta in i huset för att försöka skriva på sin nästa bok som ska bygga på hans egna upplevelser under Vietnam Kriget. Det dröjer dock inte länge förrän mystiska saker börjar inträffa i huset, vilket tvingar Roger att konfrontera sitt förflutna…

House – eller Titta Vi Spökar i Sverige – är en småkultig rysar-komedi som står sig rätt bra än idag, 25 år efter sin release. Effekterna är småcheesiga och ser emellanåt lite plastiga/leriga ut, men tillför lite charm till filmen och påminner tittaren att man ska ta filmen med en klackspark. Manuset är välskrivet och intresset hålls uppe mycket tack vare att vad som helst kan egentligen inträffa i filmen. Skämten är småskojiga och de spännande bitarna ger en lagom dos med spänning, utan att för den sakens skull bli speciellt läskiga.

House har dessutom ett par stora/kända namn med sig i bagaget – åtminstone bakom kameran. I regissörstolen finner vi Steve Miner (Friday The 13th Part 2 och 3) och i två av producentstolarna finner vi Sean S. Cunningham (Friday The 13th) och Roger Corman (Death Race 2000). De som står framför kameran gör visserligen ett bra jobb, men några nämndvärda namn finns inte där.. tror jag iaf. Nä. Det gör det inte. Nåja..

Jag gillar iaf House och ska jag vara ärlig så tycker jag att det var synd att jag inte köpte de här filmerna (åtminstone första) på VHS när jag hade chansen till det för över 10 år sedan på den lokala marknaden. Att jag inte köpte dem berodde nog till större delen på att de hette just Titta Vi Spökar i Sverige – vilket fick, iaf mig, att tänka på barnvänliga ”rysare”, vilket inte riktigt var min grej under den tiden. Hur som helst; rekommenderas.

2 Comments

2 Responses to “House”

  1. Vrångmannen Says:

    Har den på vhs. Riktigt underhållande och annorlunda för sin tid. Uppföljarna är inget att ha.


  2. J Says:

    Innehar den – och dess uppföljare – enbart som nedladdade versioner. Ettan är svinbra, resten är.. som du säger, inget att ha. Fast, trean är helt okej.. ehm.. ja.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud