| Subcribe via RSS

The Wolfman (2010)

januari 29th, 2011 | Postad i Drama, Film, Skräck/Rysare av J

Lawrence Talbot’s (Benicio Del Toro) barndom avslutades natten då hans mor dog. Hans far, Sir John Talbot (Anthony Hopkins), skickade iväg honom ifrån den sömniga Viktorianska småstaden Blackmoor till ett mentalsjukhus och senare till Amerika. Många år senare letar hans brors fästmö, Gwen Conliffe (Emily Blunt), upp honom och ber honom om att hjälpa henne att hitta hennes försvunna fästman. När Lawrence återvänt till sin faders villa får han nyheten om att de hittat hans brors massakerade kropp. Återförenad med sin utstötte far påbörjar Lawrence sökandet efter den ansvarige för sin broders död… och han inser snart att ett blodtörstande odjur har dödat folk i staden.

I jakten på odjuret börjar hans eget hårresande öde som väntar på honom att komma fram i dagsljuset och många obesvarade frågor börjar få sina svar…

Jaha. Då har jag då alltså sett en av förra årets mest hypade remakes och filmer. Och.. mja. Jag är väl lagomt imponerad. Skådisarna gör givetvis en bra prestation och det är härligt att få se Del Toro och Hopkins igen (även om jag knappt kände igen Hopkins tack vare det stora vit/gråa skägget han har i nyllet hela filmen). Effekterna var moderna, men jag stör mig i vanlig ordning på den CGI-teknologi som är så sjukt uppenbar i alla jävla filmer nu för tiden som Hollywood skiter ur sig.

Filmens story är rätt typisk och finns i en del tappningar igenom filmhistorien. Händelseförloppet är en annan historia. Visserligen händer det lite grejer här och där filmen igenom, men det blir aldrig speciellt spännande eller läskigt och klichéerna haglar över ”skräck”scenerna. Scenerna mellan ”skräck”scenerna blir rena transportsträckor och man sitter bara och väntar på att någonting ska inträffa – vi vet ju liksom vad som försigår och vem som är en varulv och vem som inte är det. Så varför fjanta runt med en massa långdragen dialog? Pffft…

Nåja. Jag tänker inte klaga så där fruktansvärt mycket på The Wolfman ändå, då den faktiskt är helt okej – sämre remakes har ju faktiskt kommit de sista 10 åren. Nu är frågan om man skulle ta sig tiden att leta reda på 1941 årsgång av den här filmen (som har titeln The Wolf Man – skrivihop.nu) eller om man ska skita i det och se något annat? Jag tror jag tar det andra alternativet.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud