| Subcribe via RSS

Look Out, Officer!

februari 6th, 2006 | Postad i Action, Film, Komedi av H

Look Out OfficerShaw Brothers är mest kända för sina kungfu-produktioner, men var faktiskt en jättelik filmfabrik i Hong Kong som producerade hundratals filmer i alla genrer. 1990 gjorde man Look Out, Officer! med en då hyfsat okänd Stephen Chow i huvudrollen. Chow har sen blivit en av Hong Kongs favoritfilmmakare, och är nu känd hos oss tack vare Shaolin Soccer och Kung-Fu Hustle.

En polis (Bill Tung från Rumble In The Bronx) blir skjuten av en knarkhandlare, och återvänder som spöke för att hjälpa en annan polis (Chow) lösa mordet. Som tack för det får den andra polisen lite övernaturlig hjälp med att ragga upp Tungs partners dotter. Tungs partner spelas för övrigt av Yuen Wah, som spelade husvärden i Kung-Fu Hustle. Han är en veteran inom HK-film, och jag ska inom kort se Kung-Fu Mahjong 2 och recensera.

Actionscenerna och specialeffekterna är inte mycket att hänga i julgranen, men filmen lever på komedin och den är lite lagom rolig och man sitter och småler mest hela tiden. För att casha in på Stephen Chows popularitet har man givetvis gett ut filmen nu i USA under titeln Shaolin Idiot…

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud