| Subcribe via RSS

She Shoots Straight

november 4th, 2007 | Postad i Action, Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

She Shoots StraightNågra kvinnliga poliser lyckas stoppa ett vietnamesiskt gäng från att kidnappa en prinsessa som besöker Hong Kong. Vietnameserna ger sig efter poliserna för att hämnas, samtidigt som poliserna har problem inbördes då en av dem gift sig med de andras bror.

She Shoots Straight är en Corey Yuen-film från 1990, vilket placerar den ungefär mitt i Hong Kongs flodvåg av New Wave-action som började med John Woos A Better Tomorrow 1986. Mest kända i rollbesättningen är väl Tony Leung och Sammo Hung, men här är det tjejerna som står i centrum. Väldigt bra, hård och lagom överdriven action, med en för ovanlighetens skull ganska engagerande och okomplicerad story.

OBS! Detta är filmens slutstrid. Jag tycker inte det förstör filmen om du ser den i förväg, men du kanske har en annan åsikt.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud