| Subcribe via RSS

Banlieue 13

april 22nd, 2011 | Postad i Action, Film av J

År 2010 får den franska regeringen nog av situationerna i förorterna kring Paris och bygger stora murar kring dem och den värst drabbade förorten är Banlieue 13 (Distrikt 13) – B13. När en neutronbomb, med en automatisk timer, blir stulen ifrån en specialtransport av maffialedaren Taha’s (Bibi Naceri) män skickas undercoversnuten Damien Tomaso (Cyril Raffaelli) in i B13 för att leta reda på bomben och desarmera den innan Taha lyckas sälja iväg den. Allt medans tiden börjar rinna ut måste Damien tillsammans med Leïto (David Belle) – en ung rättskaffens man som försöker störta Taha och rädda sin lillasyster Lola (Dany Verissimo) – försöka hitta och stoppa bomben. Dock är inte allt vad det verkar vara.

Fransk action brukar väldigt ofta vara underhållande och Banlieue 13 är inget undantag. Det är mycket skjutande, många slagsmål, snygg koregrafi och högt tempo igenom större delen av filmen och dötiden är ganska liten. Den typiskt franska action-komiken skymtar förbi här och där och filmen bjuder dessutom på några fina fnissningar och garv, även om man inte bör klassa filmen som en action/komedi. Men vad förväntar man sig av en fransk actionfilm där Luc Besson har haft fingrarna med i manusskrivandet?

Jag har inte så mycket mer att skriva om den här filmen än så. Det är en God Underhållning helt enkelt och jag rekommenderar den definitivt till de som gillar action. Uppföljare kom 2009 (recenserad här av H) och remake under titeln Brick Mansion kommer i år.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud