| Subcribe via RSS

Species II

maj 9th, 2011 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

Under ett uppdrag till Mars inträffar någonting med besättningen och under 7 minuter tappas all kontakt med dem. Väl tillbaka på Jorden verkar allting vara helt normalt med besättningen, men det dröjer inte länge förrän teamets ledare – Patrick Ross (Justin Lazard) – börjar visa symptomer på att han har blivit smittad av någonting på Mars. Ross börjar sakta men säkert att förändras och blir allt mer inställd på en enda sak; att para sig.

Forskaren Dr. Laura Baker (Marg Helgenberger) och den f.d legosoldaten Press Lenox (Michael Madsen) (från den första filmen) sätts på att hitta Ross och förinta honom och till deras hjälp har de Eve (Natasha Henstridge) – en klon framtagen igenom mänskligt och utomjordiskt DNA (som Sil i den första filmen). Dessvärre går inte riktigt saker och ting som planerat…

Species II såg jag, precis som med den första filmen, vid dess VHS-release runt 98 snåret där någon gång. Iaf så är nummer 2 i serien inte alls lika bra som den första, tack vare flera olika anledningar.

Skådisarna är medelmåttiga. Madsen ser mest ut som att han bara vill ha pröjs för sin insats och sedan dra fort som fan. Helgenberger gör en rätt klyschig insats som forskare och vi har sett karaktären i så sjukt många andra filmer. Det bör tilläggas att karaktären är lite annorlunda i den här filmen mot vad hon var i ettan. Henstridge har rätt dåligt med screentime och när hon faktiskt står framför kameran gör hon inte så där fruktansvärt mycket.. fram till slutet av filmen typ (då hon dessutom visar tuttarna). Effekterna är fortfarande väldigt utdaterade och man kan nog egentligen inte gnälla över dem så där fruktansvärt mycket i dagens läge. De var bra när filmen kom, nu ser de bara förjävliga ut.

Storyn är inte så värst – den är rätt klyschig och vi har sett såna här storys många gånger innan och efter att den här filmen kom. Händelseförloppet är intressant till en början, men efter ett tag blir det hela bara utdraget och det känns mycket som att filmen inte kommer någon vart utan står och stampar på samma ställe fram till 10, 15 minuter innan sluttexten.

Nåväl. Species II är sämre än den första filmen, men den är väl.. hyfsad. Å andra sidan är den viktig för filmseriens kompletta story, då den tredje filmen tar vid snett efter den här andra – vilket gör att man bör kolla igenom även den här om man vill begripa någonting överhuvudtaget efter film nummer 1. Såatte… Species II är lika med hyfsad rulle.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud