| Subcribe via RSS

Blood Hook

maj 21st, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

När han var en liten grabb blev Peter van Clease (Mark Jacobs) vittne till hur hans farfar blev neddragen under mystiska omständigheter i sjön intill deras stuga när han fiskade – men han kom aldrig upp till ytan igen. 17 år senare återvänder Peter tillsammans med några vänner för att medverka i den årliga ”Muskie Madness” fisketävlingen, där den som fiskar upp den största firren vinner ett pris bestående av femtusen dollar.

Kort efter deras ankomst börjar dock folk att försvinna och tomma båtar hittas flytande ute i sjön med blodspår i sig. Peter är övertygad om att vad som än tog hans farfar är tillbaka för att hämta mer…

Blood Hook – eller Muskie Madness som den faktiskt hette innan Troma köpte upp den för att distributera den (de ändrade helt enkelt titeln då de trodde att folk inte skulle begripa vad en ”muskie” – dvs gädda – var) – är en hyfsad 80-tals slasher som till en början är ganska sevärd, men som dalar lite allt eftersom filmen rullar på. Vi får bland annat veta vem som är mördaren allt för tidigt vilket också gör att en stor del av andra halvan mest blir en massa dötid där de bara snackar om hur de ska hämnas på denne. Det är dessutom superlätt att lista ut vem som är mördaren innan man får veta vem det är, bara man är lite uppmärksam av sig och har sett en och annan slasher i sina dagar.

Effekterna är även de hyfsade. Blodet ser ganska realistiskt ut, men exempelvis ett par lik som syns till emot slutet av filmen ser väldigt, väldigt plastiga ut och får en att gapskratta mer än att flämta av rädsla. Skådisarna är inte så värst.. de flesta har inte ens fått någon roll i någon annan film än den här (vilket bör säga en del om dem). Storyn är faktiskt ganska intressant och originell (jag tror inte jag har sett någon annan slasher med fisketema förr, vad jag kan komma på iaf), men framförandet (skådisarna och det allt för tidiga avslöjandet av mördaren) gör att filmen får ett rejält handikapp och det slutar med att filmen mest blir en i mängden av alla halvsunkiga 80-tals slashers som finns.

Blood Hook – eller Muskie Madness – är inte ett direkt bottennapp (insert gapskratt), men det är inte heller en film man ser om flera gånger heller. Okej rulle även om den har sina brister. Nästa.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud