| Subcribe via RSS

Silent Hill

maj 20th, 2011 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Efter att dottern Sharon (Jodelle Ferland) har gått i sömnen upprepade gånger bestämmer sig Rose Da Silva (Radha Mitchell) för att ta med sig henne till den plats Sharon pratar om i sina rastlösa drömmar – Silent Hill. På vägen dit kliver dock någon mitt ut i vägen, varpå Rose tvärnitar och kraschar bilen – för att sedan slå huvudet i ratten och svimma av. När hon vaknar igen är Sharon spårlöst försvunnen och Rose beger sig iväg för att leta efter Sharon på Silent Hill’s dimmiga gator. Allt eftersom hennes sökande fortgår börjar en mörk hemlighet kring Silent Hill och dess förflutna att komma fram i dagsljuset…

Jag har sett den här filmen ett par gånger sedan den släpptes för 5 år sen (!), men jag har inte recenserat den förrän nu. Hm. Nåväl..

Silent Hill från 2006 är, så klart, baserad på Silent Hill spelen (de två första för att vara närmare bestämd) och är ganska trogen till spelen (åtminstone det första), samtidigt som den har ett par ändringar i sig – fast det vet troligtvis de flesta redan. Första halvan av filmen är sjukt bra och effekterna håller sig faktiskt riktigt bra än idag, även om filmen har 5 år på nacken (i skrivande stund), medans filmen börjar dala kring den andra halvan av filmen då det börjar förekomma lite väl mycket ointressant babbel och snack – som dessvärre även förekommer i flera av Silent Hill spelen. Hrm…

Nåja. Silent Hill filmen är iaf i det stora hela en bra film, som har stått sig bra trots att den fått ett par år på nacken. En intressant grej med filmen är dock att den skulle fått en uppföljare redan kring 2007, som sedan har blivit uppskjuten för varje år som har gått och ska nu (tydligen) bli släppt nästa år under titeln Silent Hill: Revelation 3D. Hur det blir med det återstår ju så klart att se…

Läs gärna H’s recension av filmen, som han skrev för 4 (!) år sedan, här. Läs gärna också mina recensioner av de fem första spelen av Silent Hill spelen – ni finner dem här.

3 Comments

3 Responses to “Silent Hill”

 1. Metz Says:

  en av anledningarna till att uppföljaren blev försenad var väl att Roger Avary körde ihjäl någon på fyllan och fick skaka galler?

  jag tycker att filmens miljöer är helt fantastiska. men filmen som helhet tycker jag är ganska rutten….


 2. J Says:

  Jag har inte den blekaste, jag har inte haft någon ork att bry mig i en film som de skjutit på i 6 år. Nåväl. Vad anbelangar första filmen så står jag fast vid min åsikt – första halvan bra och under andra halvan dalar den.


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Silent Hill: Revelation 3D Says:

  […] efter att den första Silent Hill filmen (recenserad här och här) kom släpptes nyheten om att en tvåa skulle komma. Det dröjde emellertid hela 6 år […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud