| Subcribe via RSS

Death Race 2

maj 28th, 2011 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av J

6 månader efter ett misslyckat bankrån blir flyktbilsföraren Carl ’Luke’ Lucas (Luke Goss) förflyttad till Terminal Island Penitentiary för att avtjäna ett livstidsstraff. Dessvärre är Terminal Island platsen för ett grymt underhållningsprogram kallat Death Match – där fångarna ska slåss på liv och död för att underhålla allmänheten. Men när tittarsiffrorna är som högst känner en av programmets skapare, September Jones (Lauren Cohan), att programmet behöver en fräsch idé för att dra fler tittare och behålla de gamla. Då fängelseön har en stor del oanvänd mark sätts hennes plan i verket; ett race – Death Race.

Death Race 2 – som egentligen är en prequel och inte en uppföljare – är ganska sisådär. Det är några bra namn i rollistan, så som Ving Rhames, Danny Trejo, Sean Bean och Robin Shou (som återvänder i sin roll som 14K ifrån Death Race), samtidigt som det är en bunt mindre kända namn i listan också. Paul W.S. Anderson (som producerade, skrev manus och regisserade den första Death Race) producerade och skrev manus och enligt creditsen i Death Race 2 medverkade även Roger Corman (som var inblandad i Death Race 2000 och Death Race) som producent, men om man sedan kikar på IMDB (vars storybeskrivning av filmen spoilar en stor del av den) står det absolut inte ett skit om att Mr. Corman medverkat i det här projektet. Hm.

Är man dessutom uppmärksam (och har sett de två tidigare Death Race filmerna) så kan man faktiskt skymta förbi Death Race 2000 i en snabb sekvens under filmens gång. En annan trivia är att Rhames’ roll, Weyland, är ägare till Weyland Corporation – som är lite av en flört till Alien-filmerna, där Lance Henriksen’s rollkaraktär är ägare av Weyland-Yutani Corporation. Ja, ni fattar…

Death Race 2 är hur som helst sisådär, som jag skrev här ovanför. Största anledningen till det är att man har valt att göra det här till en prequel, vilket drar ut på storyn – vi vet ju redan vad Death Race är, så varför då göra en hel film om dess uppkomst? Det tar närmare en timme innan racet faktiskt ska komma igång och även om det är en del action innan det så känns filmen ändå seg – I want to see some race damn it! Själva racing-sekvenserna är inte så värst imponerande heller; det exploderar lite, det är lite skottlossning, ett par stycken dör osv., men det blir aldrig riktigt spännande på något sätt.

Missförstå mig rätt, Death Race 2 är inte usel men den är sämre än både Death Race 2000 och Death Race och känns, till större delen, ganska onödig. Hade de försökt sig på en direkt uppföljare istället hade de nog kunnat lyckats lite bättre. Eller nåt. Hyfsad rulle, även om jag föredrar dess två föregångare.

Läs gärna mina recensioner av Death Race 2000 och Death Race också.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud