| Subcribe via RSS

Source Code

juni 15th, 2011 | Postad i Film, Sci-Fi av H

Ah, jag gillar internetpiraterna. Det är tack vare dem som jag inte behöver vänta till augusti innan jag får betala 400 kronor för att se filmen på bio. Nej, allt man behöver är att koreansk pay-per-view har visat filmen, så kan jag sitta hemma i soffan och se filmen i HD gratis. Hade jag kunnat klicka fram den på min digitalbox i motsvarande kvalité för, säg, 40-50 spänn så hade jag lätt gjort det, men det gick inte. Nåja.

Jag får börja den här recensionen som alla andra har gjort: ”Source Code” är en blandning mellan ”Måndag Hela Veckan” och ”De 12 Apornas Armé”.

Jake Gyllenhaal är en soldat som ofrivilligt placerats i det hemliga projektet Source Code. Där transporteras han upprepade gånger tillbaka till 8 minuter före en tågexplosion för att hitta bomben och lura ut vem som lägger den där.

Fin popcorn-scifi med god underhållning och enorma logiska luckor som man inte ska tänka på. Rekommenderas.

Småspoilers nedan (inget avslöjande direkt, men om du inte vill veta nånting om filmen innan du ser den.. så kanske du inte skulle läst så här långt ens. Jaja)

Filmens enda problem är egentligen slutet. Sista kvarten sitter man och väntar på den sista spännande vändningen och den sista adrenalinpumpande sekvensen… som aldrig infinner sig. Istället knyter man fint ihop hela storyn lite lugnt. Först tänkte jag ”aha, det var ju lite originellt att göra såhär. Pluspoäng för att inte falla för blockbuster-trycket” men när jag låtit filmen stuva lite grann i huvet så kommer jag fram till att nej, här borde det ha smällt rejält istället. Bra film, inte så bra slut.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud