| Subcribe via RSS

Rambo

februari 2nd, 2008 | Postad i Action, Film av H

RamboRambo har en båt i Thailand och hjälper några missionärer (bl.a. Julie Benz från Dexter och Angel) att ta sig in i grannlandet Burma med medicin och sprituell hjälp. De tas till fånga av… ja, det vet jag faktiskt inte. Tydligen så pågår det rena massmord dagligen i Burma, men vem som gör det och varför förklaras inte. Ett gäng legosoldater skickas i alla fall in och Rambo får stå till tjänst när skiten träffar fläkten.

Jag har väl egentligen bara ett ord för att beskriva den här filmen: Brutal. Man tonar verkligen inte ner på våldet när hela byar slaktas. Kroppsdelar kapas av, blodet forsar, och barn mördas. Det är inga små vapen som används, och folk som blir skjutna går i småbitar. Folk som exploderar slits i röda stycken som flyger åt alla håll.

Folkmorden i Burma är verklighet. Synd bara att filmen inte ger oss någon egentlig information om det hela. Faktum är att större delen av filmtittarna kommer att anta att det hela är påhittat.

Nåväl. Som actionfilm sett är det helt klart en rejäl dos våld. Brutaliteten kan nog vara lite för mycket för gemene man. Själv sa jag ”Oh. Shit.” flera gånger till mig själv under filmen gång. Jag vill påpeka att jag sett arbetskopian som läckt ut på nätet, som kan skilja sig från den slutliga versionen, kanske med trimmat våld. Klippet man visade ur filmen på Letterman var definitivt trimmat, men troligen för att de inte vill visa folk med pilar genom huvudet på TV.

1 Comment

One Response to “Rambo”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Rambo Says:

    […] gärna H’s tankar om filmen […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud