| Subcribe via RSS

Blubberella

augusti 6th, 2011 | Postad i Film, Komedi av H

Man kan beskylla Uwe Boll för mycket (och gudarna ska veta att folk gör det), men man kan inte säga att han inte är ekonomisk. Han blev berömd för att utnyttja skattelagar som gjorde hans filminspelningar väldigt billiga, men när lagarna ändrades sa man att Boll var slut och att han inte skulle ha råd att göra sina skitfilmer mer.

Men Boll är inte så dum som folk vill få oss att tro. När han spelade in ”Bloodrayne 3” nyligen så byggdes en hel del kulisser, och varför inte bara skriva ett filmmanus till som utspelar sig i samma miljö? Chi-ching!

Blubberella” är en komedi – alltså menad som en komedi redan från början – som utspelar sig i Nazityskland… ungefär. Man kör med en hel del anakronismer; det finns internet och mobiltelefoner. Och vampyrer.

Bluberella är en fet tjej som är hälften vampyr och hälften människa, en blodsugare som kan röra sig i dagsljus. Ja, det är Blade alltså, fast tjej. Och fet. Sa jag att hon är fet? Hon är fet. Hon möter motståndsrörelsen som vill veta varför nazisterna för bort judarna från alla getton. Hon hjälper till eftersom hon vill veta varför nazisterna för bort alla hennes nätdejter.

Skämten ligger ungefär i nivå med en Mel Brooks-film, med skillnaden att det antingen är trötta bögskämt eller värdelöst framfört. Det borde vara roligt, men jag småler inte ens. Clint Howard dyker upp som galen vetenskapsman och är härligt cheesy som vanligt – men jag skrattar ändå inte. Boll himself spelar Hitler och härjar runt, men är bara tröttsam. Lindsay Hollister som spelar Blubberella bjuder nåt enormt (fniss) på sig själv, och det ska hon ha cred för, men det blir ändå aldrig särskilt roligt.

Så jag stängde av efter ungefär en halvtimme.

1 Comment

One Response to “Blubberella”

  1. Surskägget Says:

    Hur orkade du ens se en halvtimme? Jag tog mig knappt igenom trailern utan att vilja ta livet av samtliga runt mig i brist på att inte ha Uwe Boll på plats så jag kunde sparka honom på pungen.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud