| Subcribe via RSS

Destiny To Order

augusti 14th, 2011 | Postad i Film, Komedi av H

Det finns en speciell typ av film. Det är de där filmerna som går på udda tider på tv som man aldrig hört talas om. Det är de där filmerna som inte är spännande, roliga, dramatiska eller sådär, men som ändå suger in en. Det är de där filmerna som inte skiter på sig av självhävdelsebehov, och inte sällan med flera skådisar man känner igen men inte kan sätta namn på. Filmer som fastnar hos en utan att man riktigt vet varför. Filmer som ens kompisar aldrig hört talas om, och när man återger handlingen så låter det aldrig som en bra film.

1991 visade Filmnet ”Destiny to order”. Det är en sån film. Den har mig veterligen aldrig visats någon mer stans i Sverige, och till och med i USA finns den bara på VHS. Men den fastnade hos mig, och tack vare de älskvärda filmpiraterna på interweb har jag nu fått möjlighet att se filmen igen.

Författaren JD Baird sitter och knapprar på sin senaste roman ”Beyond all bounds”. Han lider inte av skrivkramp, han är bara skittrött på dyngan han producerar. Standardkaraktärer, standardsituationer – slit-och-släng-dynga. På natten slår åskan ner och hans dator får systemfel. Strax därefter ringer det i telefonen; det är tjejen Thalia från hans roman som behöver hans hjälp…

Det visar sig att karaktärerna i hans bok har blivit verkliga, och att allt som skrivs på disketten med manuset händer i verkligheten. Skurken Kenrick (Michael Ironside) är snabb att bryta sig in hos Baird och sno disketten, för han är trött på att vara en platt standardskurk.

Jag kan inte säga exakt vad det är som gör att jag gillar filmen utöver det där ogripbara jag talade om först. Den är inte så rolig eller spännande, ibland lite töntig och daterad, och även om idén är bra så är storyn inte alltid helt vettig. Du lär aldrig se den här filmen ändå, men den kan passa en flummig bakissöndag eller nåt kanske. Jag vet faktiskt inte. Men jag gillar den på nåt sätt.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud