| Subcribe via RSS

Zombiemania

augusti 8th, 2011 | Postad i Dokumentär, TV av J

Dokumentären Zombiemania handlar, inte speciellt förvånansvärt, om zombies och genren i sig. I ungefär en timme får vi se korta klipp ifrån filmer så som Night Of The Living Dead, Dawn Of The Dead, Day Of The Dead, Land Of The Dead, White Zombie, Shaun Of The Dead etc. samt ett par korta klipp ur Land Of The Dead spelet som släpptes snett efter filmens release och även, så klart, intervjuer med flera betydande namn inom genren – exempelvis George A. Romero, Tom Savini och Gregory Nicotero, samt Mel Brooks’ son Max Brooks som skrivit två böcker som involverar zombies. Övriga intervjuer är med folk som, till större delen iaf, inte tillfört genren ett jävla skit utan tuggar bara på om hur läskiga zombies är och vad de tycker om moderna zombies och jadda jadda jadda…

Dokumentären i sig är väl inte dålig egentligen, bara det att det mesta av det de pratar om vet jag personligen redan – det blir helt enkelt inte speciellt intressant för mig. Dessutom tycker jag att de hade kunnat försöka intervjua mer betydande personer än en bunt med muppar som driver nån blaska som skriver om skräckfilm.

Nåja. Det som räddar dokumentären är snuttarna där Romero, Savini och Nicotero blir intervjuade – det de pratar om är faktiskt intressant (om än jag visste det mesta redan). Resten känns ganska dödfött. Kan man någonting om zombies och genren överhuvudtaget är den här dokumentären överflödig – och kan passeras utan någon större huvudvärk. Kan man inte ett skit om ämnet så är den säkerligen lärorik.. eller nåt.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud