| Subcribe via RSS

Mike & Molly – Season 1

augusti 31st, 2011 | Postad i Komedi, TV av J

För någon månad sedan satt jag och zappade runt lite på TVn och råkade se en reklam för Mike & Molly – en ny komediserie som skulle börja på Kanal 5. Jag tänkte ”What the hell..” och tankade så klart ner hela säsong 1 fort som faaaaan för att se den. Blev jag nöjd? Läs vidare.

Säsong 1 introducerar så klart huvudkaraktärerna Mike (Billy Gardell) och Molly (Melissa McCarthy) – två överviktiga människor som båda söker den rätta respektive den rätte och som försöker förlora ett kilo eller två. Mike, som är snut, går på Viktväktarna och får support av sin käre kollega och bäste vän Carl (Reno Wilson). Molly, som är lärare, går till Viktväktarna för första gången och träffar således Mike där. De två fattar, så klart, tycke om varandra och blir efter en del duster fram och tillbaka tillsammans.

Och visst är det en skojig serie som bjuder på en del sköna gapskratt, men här och där inträffar den där rätt typiska grejen med komediserier; skämten blir torra och/eller uttjatade. Liksom, vem har inte sett ca 3 miljarder haschskämt de sista 20 åren? Till större delen är humorn bra dock och med goda skådisar håller sig säsong 1 uppe fullt ut iaf.

Utöver Gardell, McCarthy och Wilson ser vi även Katy Mixon som McCarthy’s haschrökande och hjärndöda lillasyster, Swoosie Kurtz som McCarthy’s pilska mor, Louis Mustillo som McCarthy’s morsas minst lika kåte gubbe, Cleo King som Carl’s överkristna och galna mormor, Rondi Reed som Gardell’s skitbittra morsa och slutligen Nyambi Nyambi som bitter och ironisk servitör.

Säsong 1 var bra i det stora hela hur som haver och nu ska jag invänta säsong 2 som börjar sändas i USA i slutet av September.

3 Comments

3 Responses to “Mike & Molly – Season 1”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Mike & Molly – Season 2 Says:

  […] gärna min recension på den första säsongen också. Tags: 2011, 2012, Billy Gardell, Katy Mixon, Komedi, Louis Mustillo, Melissa McCarthy, Reno […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Mike & Molly – Season 3 Says:

  […] på mer läsning? Läs mina recensioner av säsong 1 och […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Mike & Molly – Season 5 Says:

  […] gärna mina recensioner av säsong 1, 2, 3 och 4 […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud