| Subcribe via RSS

Ôdishon (aka Audition)

augusti 28th, 2011 | Postad i Drama, Film, Skräck/Rysare av J

Sju år efter hans frus död blir företagschefen Shigeharu Aoyama (Ryo Ishibashi) inbjuden till att medverka på en audition för skådespelerskor, som en vän och kollega har arrangerat speciellt för Aoyama så att han kanske kan hitta en ny fru. Medans han går igenom en bunt med CV’s i förhand fastnar hans ögon på Yamazaki Asami (Eihi Shiina) – en märklig ung kvinna som tidigare har sysslat med ballet.

På dagen för auditionen är hon den sista personen de ser och Aoyama tror sig ha hittat sin framtida fru. Han noterar hennes telefonnummer ifrån hennes CV, ringer henne och tar sedan med henne ut på middag. Hur perfekt än Asami verkar vara så har hon ett förflutet Aoyama inte känner till – men som han snart kommer att bli varse om…

Ôdishon är en jävla skitfilm. Det händer absolut inte ett skit den första timmen och det dröjer ända in till runt 80 minuter in i filmen innan det faktiskt börjar röra på sig. Slutklämmen är fantastiskt osammanhängande och styr knappast upp de första 80 minutrarna av filmen. Slutet är luddigt som satan och man får egentligen ingen direkt klarhet i vad filmen egentligen ville ha sagt.

Skådisarna och effekterna är bra i filmen, men tack vare ett så jävla uselt, tråkigt och långsamt manus så blir filmen helt fantastiskt olidligt seg och svintråkig. Det hade nog faktiskt varit mer givande att sitta och titta på en avstängd skärm än att titta på den här skiten. Nä.. undvik. Punkt.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud