| Subcribe via RSS

Red State

september 5th, 2011 | Postad i Film, Thriller av H

När Kevin Smith proklamerade 2007 att han kommit på en fantastisk idé till en skräckfilm, så började min väntan. ”Red State” skulle den heta och jag bestämde mig för att det bästa jag kunde göra var att inte läsa något mer om filmen för att få en så bra upplevelse som möjligt när jag väl såg filmen.

Vilket kom hela fyra år senare. Ja, tekniskt sett har filmen inte ens haft biopremiär än ens i USA, men den har visats på video on demand så hey presto – HD-version att tanka på nätet. Och inget chi-ching i Kevin Smiths plånbok. När ska de lära sig? Men jag avviker från ämnet.

En extremkristen grupp idioter som hatar bögar fångar tre omoraliska killar och tänker döda dem. Men killarna har råkat köra in i sheriffens bil, och när denne finner killarnas bil utanför galningarnas kyrka och hör skottlossning inifrån, då kommer FBI.

Ja, det är förstås lite mer som händer, men det är inte sådär jättefantastiskt. Det blir lite spännande, men det känns inte nytt och fräscht. Det är mer en variant på en story man sett många gånger förr och alla karaktärer är klyschiga på gränsen till karikatyrer.

Dock måste jag säga att inte trodde Smith hade den här filmen i sig. Eller kanske är det här den naturliga bi-produkten av att ha skrivit repliker om att runka och röka på i tjugo år. Han har anlitat Michael Parks, en av Tarantinos mest använda skådisar, i rollen som sektens ledare. Han får förstås en lång fin monolog att skådespela ut och det gör han utmärkt med kanske en Oscarnominering som resultat. Övriga skådisar gör ett normalt jobb och man blir inte alls irriterad på Smiths fru som var riktigt usel i Clerks 2.

Sammanfattning: En okej rulle, som inte är så smart och tänkvärd som den vill vara.

Lite spoiler: Mot slutet sker dock något som, för den som kan sin Kevin Smith, ger en vink om att hela filmen kommer att vända. Jag trodde verkligen att den skulle flippa in i en helt ny dimension… men det gjorde den inte. Om vi säger att jag trodde Alanis Morrissette skulle dyka upp, så förstår ni kanske.

1 Comment

One Response to “Red State”

  1. Mahattma Palme Says:

    Hmmm. Den som skulle vara SÅÅÅÅ bra enligt Kevin själv.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud