| Subcribe via RSS

White Noise

oktober 22nd, 2011 | Postad i Drama, Film, Skräck/Rysare av J

När hans fru försvinner spårlöst blir arkitekten Jonathan Rivers (Michael Keaton) kontaktad av den paranormala experten Raymond Price (Ian McNeise), som menar på att Jonathan’s fru är död och att han har fått kontakt med henne från ”andra sidan” genom att använda sig av EVP (Electronic Voice Phenomenon). Till en början är han skeptisk till det hela, men när polisen slutligen anländer till hans ytterdörr inser han det faktum att hans fru är död.

Ett halvår senare börjar han få mystiska medelanden som, mot all förmodan, pekar på att Jonathan’s fru faktiskt försöker kommunicera med honom ifrån ”andra sidan”. Jonathan blir besatt av att spela in spöken och att hitta svaret på vad som egentligen hände hans fru. Men i sitt sökande på svar inser han snart att han lyckas spela in personer som inte är döda än – och att någonting ondskefullt lurar på ”andra sidan”…

White Noise är en saktgående rysare som tar tid på sig att bygga upp stämning och utveckla karaktären Jonathan, men allt eftersom filmen rullar på blir det bara dummare och dummare för var minut som går. Läskighetsfaktorn är inte speciellt hög heller, utan mynnar ut i en ganska tam nivå med resultatet att man mest sitter och väntar på att läskigheter ska uppstå, vilket aldrig riktigt uppstår – iaf inte för min del.

White Noise är (till en början) en hyfsad rysare med bra skådisar och snygga effekter, men som dalar allt eftersom den pågår och dess upplösning är ett rent skämt. Förklaringarna är otroligt luddiga och vissa saker verkar manusförfattaren helt ha glömt att trycka in någon förklaring till – eller så sket denne bara i det.

Jag citerar H i hans dubbel-recension av White Noise och White Noise 2: The Light och sätter därmed punkt för den här recensionen: ”Glööööööm den här rullen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud