| Subcribe via RSS

Look Around You: Säsong 1 & 2

juni 1st, 2008 | Postad i Komedi, TV av H

Det har säkert hänt att du någon gång ibland varit sjuk och hemma från skolan. Om du är i typ min ålder så var det bara en sak som visades på tv på dagtid, och det var Utbildningsradion. Det var språkutbildningar, dokumentärer och andra utbildningsprogram i typiska skolämnen. Den brittiska serien Look Around You är precis som de programmen – fast på skämt.

Säsong 1 består av åtta program á 10 minuter, där vi får lära oss allt om ämnen som matematik, vatten, baciller, spöken och musik. Till exempel får vi veta att världens största nummer är 45 miljarder, men forskare tror att det kan finnas större nummer. Ni förstår ungefär hur det är upplagt.

Den första säsongen gjordes 2002, och först 2005 kom den andra säsongen där man skiftat upplägget. Vi befinner oss fortfarande i tidigt 80-tal, men nu är programmet mer som en version av serien Tomorrow’s World som jag inte riktigt kan komma på en bra svensk motsvarighet till. Ett gäng käcka programledare presenterar nya uppfinningar och tittar på hur framtidens samhälle kan se ut. Dessa sex halvtimmesprogram tar en titt på hur musiken kan tänkas låta år 2000, utvecklingen inom sport, framtidens mat och nya datorer.

Det hela är hysteriskt roligt, och jag gapskrattar nästan hela tiden. Man lyckas perfekt återskapa den sunkiga 80-talskvalitén, och förutom den extremt sköna igenkänningsfaktorn och de mycket roliga och stundtals bisarra skämten så är programmen fulla med små, sköna detaljer och miniskämt överallt som gör att man bara plöjer genom alla avsnitt hur snabbt som helst och vill börja om från början igen direkt.

I den mest framträdande rollen ser vi Peter Serafinowicz (Shaun of the Dead, Peter Serafinowicz Show, Spaced) men även gästinhopp av t.ex. Edgar Wright och annat folk från Spaced, Big Train, Hyperdrive… ja, BBC i allmänhet. Säsong 1 visas med ojämna mellanrum på TV4 Komedi och finns lätt tillgänglig på YouTube, men båda säsongerna finns också på DVD. Kolla även den officiella siten.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud